Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ενισχύεται το πετρέλαιο εν αναμονή ΟΠΕΚ

Το αμερικανικό αργό ενισχύεται κατά 0,72% στα 44,80 δολάρια το βαρέλι, ενώ το Brent ανεβαίνει 0,70% στα 46,21 δολάρια. Πτώσεις για χρυσό και ασήμι.

Ανοδικά κινείται το πετρέλαιο καθώς οι μεγαλύτεροι παραγωγοί συναντιούνται σήμερα στην Αλγερία προκειμένου να συζητήσουν τρόπους στήριξης της αγοράς, παρότι ο σκεπτικισμός σχετικά με την επίτευξη κάποιας συμφωνίας έχει οδηγήσει στη μείωση των αισιόδοξων πονταρισμάτων των διαχειριστών κεφαλαίων σε χαμηλά ενός μήνα.

Το αμερικανικό αργό ενισχύεται κατά 0,72% στα 44,80 δολάρια το βαρέλι, ενώ το Brent διαπραγματεύεται στα 46,21 δολάρια και εμφανίζει άνοδο της τάξης του 0,70%.

«Δε θα βγούμε από τη συνάντηση με άδεια χέρια», δήλωσε την Κυριακή ο υπουργός Πετρελαίου της Αλγερίας, Noureddine Bouterfa. Ωστόσο, ο Amin Nasser, διευθύνων σύμβουλος της Saudi Aramco, προειδοποίησε ότι η αγορά πετρελαίου είναι ακόμη αδύναμη και θα συνεχίσει να εμφανίζει μεταβλητότητα στο άμεσο μέλλον.

Στο μεταξύ, μη προγραμματισμένες διακοπές σε χώρες του ΟΠΕΚ εξακολουθούν να αγγίζουν τα δύο εκατ. βαρέλια την ημέρα, σύμφωνα με τον στρατηγικό αναλυτή της SEB για τα εμπορεύματα, Bjarne Schieldrop, γεγονός που καθιστά δύσκολο για τα μέλη που πλησιάζουν την παραγωγική τους ικανότητα να ανοίξουν δρόμο για μια πιθανή επιστροφή αυτής της παραγωγής.

«Δε θα βγει τίποτα, γιατί είναι υπερβολικά δύσκολο. Πώς μπορούν να αποφασίσουν να παγώσουν την παραγωγή όταν η Λιβύη είναι έτοιμη να επιστρέψει στην παραγωγή και το ίδιο και η Νιγηρία;» εκτίμησε.

Πτωτικά κινούνται ο χρυσός και το ασήμι. Ο χρυσός υποχωρεί κατά 0,13% στα 1.340 δολάρια η ουγγιά, ενώ το ασήμι εμφανίζει πτώση της τάξης του 1,54% στα 19,505 δολάρια.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v