Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Υποχωρεί το πετρέλαιο εν αναμονή λεπτομερειών της συμφωνίας

Το αμερικανικό αργό υποχωρεί 0,40% στα 46,86 δολάρια το βαρέλι, ενώ το Brent είναι στα 48,32 δολάρια και εμφανίζει πτώση 0,76%. Ανοδικά κινούνται χρυσός και ασήμι.

Πτωτικά κινείται το πετρέλαιο καθώς οι επενδυτές αμφισβητούν το κατά πόσον η συμφωνία του ΟΠΕΚ να αναχαιτίσει την παραγωγή είναι αρκετή για να εξισορροπήσει μια αγορά που υποφέρει από τεράστια υπερπροσφορά.

Το αμερικανικό αργό υποχωρεί κατά 0,40% στα 46,86 δολάρια το βαρέλι, ενώ το Brent διαπραγματεύεται στα 48,32 δολάρια και εμφανίζει πτώση της τάξης του 0,76%.

Οι τιμές ενισχύθηκαν απότομα το πρωί μετά την είδηση της πρώτης τέτοιας συμφωνίας του ΟΠΕΚ από το 2008 και μετά, ωστόσο ο σκεπτικισμός για την αποτελεσματικότητά της πίεσε και πάλι προς τα κάτω τις τιμές.

«Αν και η αρχική αντίδραση στη συμφωνία ήταν θετική, υπάρχουν κρίσιμα ερωτήματα που πρέπει να απαντηθούν από τον Οργανισμό τις ερχόμενες εβδομάδες», εξήγησε ο Tamas Varga, αναλυτής στην PVM Oil Associates στο Λονδίνο.

Η Goldman Sachs αναμένει ότι η συμφωνία θα προσθέσει επτά με 10 δολάρια στις τιμές το πρώτο μισό του 2017, αλλά πολλοί αναλυτές τόνισαν ότι υπερβολικά πολλές λεπτομέρειες έχουν παραμείνει ανεπίλυτες και η συμφωνία μπορεί να καταρρεύσει.

Ανοδικά κινούνται ο χρυσός και το ασήμι. Ο χρυσός ενισχύεται κατά 0,10% στα 1.325 δολάρια η ουγγιά, ενώ το ασήμι καταγράφει άνοδο 0,47% στα 19,210 δολάρια.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v