Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πάνω από τα 50 δολάρια το βαρέλι το πετρέλαιο

Το αμερικανικό αργό εμφανίζει άνοδο 0,46% στα 48,46 δολάρια το βαρέλι, ενώ το Brent ενισχύεται κατά 0,50% στα 50,44 δολάρια. Ανοδικά κινούνται επίσης χρυσός και ασήμι.

Ενισχύεται το πετρέλαιο ενώ νωρίτερα φέτος άγγιξε τα υψηλότερά του από τον Αύγουστο και μετά, καθώς οι επενδυτές αρχίζουν να βλέπουν «πιο ζεστά» τη συμφωνία των παραγωγών για μείωση της παραγωγής του πετρελαίου, παρότι οι αναλυτές εφιστούν την προσοχή προειδοποιώντας ότι η υπάρχουσα υπερπροσφορά μπορεί να περιορίσει το ράλι.

Το αμερικανικό αργό ενισχύεται κατά 0,46% στα 48,46 δολάρια το βαρέλι, ενώ το Brent εμφανίζει άνοδο της τάξης του 0,50% και διαπραγματεύεται στα 50,44 δολάρια το βαρέλι.

Ο αρχικός σκεπτικισμός της περασμένης εβδομάδας σχετικά με την αποτελεσματικότητα της προγραμματισμένης συμφωνίας των παραγωγών έδωσε τη θέση του σε ένα short covering που οδήγησε την τιμή του μαύρου χρυσού άνω των 50 δολαρίων για πρώτη φορά από τα τέλη του Αυγούστου και μετά.

«Η αδιάφορη αντίδραση (και δικαιολογημένα) των αναλυτών στη συμφωνία του ΟΠΕΚ πιθανώς προσέλκυσε κάποιες πρόωρες πωλήσεις, με τους traders αυτή τη στιγμή να είναι στη θέση του οδηγού. Το πετρέλαιο πάντα κινείται γρηγορότερα από το κανονικό και αυτή η φορά δεν αποτελεί εξαίρεση», εξήγησε ο Ole Hansen της Saxo Bank αναφερόμενος στο ράλι.

Ο χρυσός ενισχύεται κατά 0,22% στα 1.320 δολάρια η ουγγιά, ενώ το ασήμι εμφανίζει ελάχιστη άνοδο 0,01% στα 19,215 δολάρια.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v