Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Υποχωρεί το πετρέλαιο λόγω Ιράν και Λιβύης

Το αμερικανικό αργό υποχωρεί 0,74% στα 48,45 δολάρια το βαρέλι, ενώ το Brent διαπραγματεύεται στα 50,57 και εμφανίζει πτώση 0,63%. Πτωτικά κινούνται και ο χρυσός και το ασήμι.

Πτωτικά κινούνται οι τιμές του πετρελαίου, μετά την είδηση ότι το Ιράν και η Λιβύη εξακολουθούν να αυξάνουν την παραγωγή επισκιάζοντας τη συμφωνία στην οποία έφτασε ο ΟΠΕΚ την περασμένη εβδομάδα για «πάγωμα» στα τρέχοντα επίπεδα παραγωγής.

Το αμερικανικό αργό υποχωρεί κατά 0,74% στα 48,45 δολάρια το βαρέλι, ενώ το Brent διαπραγματεύεται στα 50,57 δολάρια και εμφανίζει πτώση της τάξης του 0,63%.

«Οι σημερινές απώλειες δεν πρέπει να εκπλήξουν, καθώς η παραγωγή της Λιβύης αυξάνεται και οι εξαγωγές του Ιράν επίσης ενισχύονται. Προσθέστε σε αυτό, ότι το δολάριο ισχυροποιείται και έχετε έναν απαισιόδοξο συνδυασμό», τόνισε ο Tamas Varga, αναλυτής στην PVM Oil Associates στο Λονδίνο.

Οι ιρανικές πωλήσεις πετρελαίου και συμπυκνωμένου αερίου πιθανώς έχουν πλησιάσει τα επίπεδα που είδαμε τελευταία φορά στο peak του 2011 πριν επιβληθούν οι δυτικές κυρώσεις, σύμφωνα με πηγές του Reuters που γνωρίζουν την υπόθεση.

Η χώρα, στην οποία επετράπη να παράγει στα «ανώτατα επίπεδα που έχουν λογική» στο πλαίσιο της συμφωνίας της περασμένης εβδομάδας, ενδέχεται το Σεπτέμβριο να πούλησε 2,8 εκατ. βαρέλια αργού και συμπυκνωμένου αερίου την ημέρα, προσθέτουν οι πηγές.

Πτωτικά κινούνται και ο χρυσός και το ασήμι. Ο χρυσός υποχωρεί κατά 0,16% στα 1.310,60 δολάρια η ουγγιά, ενώ το ασήμι εμφανίζει πτώση της τάξης του 0,31% στα 18,810 δολάρια.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v