Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Απρίλιο το πετρέλαιο

Διατήρηση των χαμηλών τιμών αναμένει η Goldman Sachs. Αυξήθηκαν οι εξαγωγές πετρελαίου του Ιράν προς την Ασία. Πρόβλημα το φθηνό πετρέλαιο για τα αποτελέσματα εταιρειών όπως η Shell.

Κάτω από τα 41 δολάρια υποχωρεί για πρώτη φορά από τον Απρίλιο η τιμή του αμερικανικού αργού, καθώς η βραδεία οικονομική ανάπτυξη απειλεί να επιδεινώσει τον συνεχιζόμενο υπερκορεσμό της αγοράς.

Τα futures του αμερικανικού αργού καταγράφουν απώλειες 0,66% στα 40,87 δολάρια το βαρέλι και του Brent 0,8% στα 42,36 δολάρια.

Καθώς τα διυλιστήρια παράγουν υπερβολικά μεγάλες ποσότητες καυσίμου από το φθηνό αργό, τα περιθώρια σε Αμερική, Ευρώπη και Ασία έχουν μειωθεί σημαντικά φέτος, διαβρώνοντας τα έσοδα των πετρελαϊκών εταιρειών όπως η Royal Dutch Shell, η οποία ανακοίνωσε ισχνά αποτελέσματα τριμήνου.

Εν τω μεταξύ, οι εξαγωγές από το Ιράν προς τους βασικούς αγοραστές της Ασίας –δηλαδή Κίνα, Ινδία, Ιαπωνία και Ν. Κορέα- αυξήθηκαν κατά 47,1% τον Ιούνιο σε ετήσια βάση, στα 1,72 εκατ. βαρέλια ημερησίως, το υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων τεσσάρων ετών.

Έτσι, ορισμένοι αναλυτές, μεταξύ των οποίων η Goldman Sachs δεν αναμένουν ανάκαμψη των τιμών σύντομα.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v