Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ήπιες διακυμάνσεις καταγράφει το πετρέλαιο

Το αμερικανικό αργό υποχωρεί κατά 0,20% στα 44,66 δολάρια το βαρέλι, ενώ το Brent ανεβαίνει ελαφρώς κατά 0,09% στα 46,24 δολάρια το βαρέλι. «Αυταπάτη» η ιδέα της ισορροπημένης αγοράς πετρελαίου, τονίζουν οι αναλυτές.

Σταθεροποιητικά κινείται το πετρέλαιο καθώς οι επενδυτές αξιολογούν τα στοιχεία για τα αμερικανικά αποθέματα και την υπερπροσφορά στα προϊόντα πετρελαίου σε Ευρώπη και Ασία.

Το αμερικανικό αργό εμφανίζει μικρή πτώση της τάξης του 0,20% στα 44,66 δολάρια το βαρέλι, ενώ το Brent ενισχύεται ελαφρώς κατά 0,09% και διαπραγματεύεται στα 46,24 δολάρια το βαρέλι.

«Η ιστορία μιας ισορροπημένης αγοράς πετρελαίου (κατά το δεύτερο μισό του έτους), μέχρι στιγμής έχει αποδειχθεί αυταπάτη», παρατήρησε ο Giovanni Staunovo, αναλυτής για το πετρέλαιο στην UBS.

«Η προσφορά μπορεί στην πραγματικότητα να αυξηθεί βραχυπρόθεσμα με περαιτέρω ανάκαμψη της παραγωγής που έχει διακοπεί και υψηλότερη παραγωγή από τη Μέση Ανατολή, ενώ η ανάπτυξη της ζήτησης ετοιμάζεται να επιβραδυνθεί στην αναδυόμενη Ασία», εκτίμησε.

Υποχωρούν ο χρυσός και το ασήμι. Ο χρυσός διαπραγματεύεται στα 1.324,40 δολάρια και εμφανίζει πτώση της τάξης του 0,50%, ενώ το ασήμι υποχωρεί κατά 0,61% στα 19,695 δολάρια.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v