Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Υποχώρηση πετρελαίου καθώς εξανεμίζονται οι ανησυχίες για Τουρκία

Το αμερικανικό αργό υποχωρεί 0,50% στα 45,97 δολάρια το βαρέλι, ενώ το Brent εμφανίζει πτώση 0,42% στα 47,81 δολάρια. Πτωτικά κινούνται χρυσός και ασήμι.

Σταθερές σε μεγάλο βαθμό οι τιμές του πετρελαίου, αν και κινούνται ελαφρώς πτωτικά. Οι επενδυτές εστιάζουν σε στοιχεία ανάπτυξης σε ΗΠΑ και Κίνα, ενώ χαλαρώνουν οι ανησυχίες για διακοπές στην προσφορά από την απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία.

Το αργό υποχωρεί κατά 0,50% και διαπραγματεύεται στα 45,97 δολάρια το βαρέλι, ενώ το Brent εμφανίζει πτώση 0,42% και κυμαίνεται στα 47,81 δολάρια το βαρέλι.

«Οι τιμές ήταν πιο ήπιες γιατί η μεταφορά πετρελαίου δεν διακόπηκε καθώς εξελισσόταν το δημοψήφισμα», ανέφερε ο Ric Spooner, ανώτατος αναλυτής στην CMC Markets με έδρα την Αυστραλία.

Οι επενδυτές εστιάζουν και σε νέα στοιχεία από ΗΠΑ και Κίνα. Συγκεκριμένα, δεδομένα που δόθηκαν την Παρασκευή κατέδειξαν ότι οι ενεργές αμερικανικές εξέδρες αυξήθηκαν κατά έξι σε 357, το οποίο αντιστοιχεί στον υψηλότερο αριθμό από τον Απρίλιο. Κάποιοι επηρεάζονται και από τα αυξανόμενα κινεζικά αποθέματα εξευγενισμένων καυσίμων, όπως η βενζίνη και το ντίζελ.

Πτωτικά κινούνται χρυσός και ασήμι. Ο χρυσός εμφανίζει μικρή πτώση της τάξης του 0,02% στα 1.327,20 δολάρια η ουγγιά, ενώ το ασήμι υποχωρεί κατά 1,41% στα 19,880 δολάρια.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v