Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Υποχωρεί το πετρέλαιο λόγω αμερικανικών αποθεμάτων

Το αμερικανικό αργό υποχωρεί κατά 1,26% σε 46,21 δολάρια και το Brent εμφανίζει πτώση 1,57% στα 47,71 δολάρια. Ασήμι και χρυσός ενισχύονται.

Τα futures αργού υποχωρούν έπειτα από μια άνοδο 5% κατά την προηγούμενη διαπραγμάτευση. Οι τιμές πιέζονται κυρίως από στοιχεία που καταδεικνύουν μια απροσδόκητη αύξηση των αμερικανικών αποθεμάτων, κάτι που σύμφωνα με τους αναλυτές οι αγορές παρακολουθούν στενά.

Το αμερικανικό αργό διαπραγματεύεται στα 46,21 δολάρια εμφανίζοντας πτώση της τάξης του 1,26%. Η τιμή του Brent διαμορφώνεται στα 47,71 δολάρια και υποχωρεί κατά 1,57%.

Σύμφωνα με το Reuters, η IEA επιβεβαίωσε σήμερα ότι τα αποθέματα των βιομηχανοποιημένων κρατών που άγγιξαν επίπεδα-ρεκόρ το Μάιο και τον Ιούνιο, απειλούν τις τιμές.

Όπως πρόσθεσε, αν και η ζήτηση εμφανίζει εύρωστη ανάπτυξη παγκοσμίως και θα συνεχίσει σε αυτούς τους ρυθμούς το '16 και '17, ο παγκόσμιος κορεσμός «αρνείται να περιοριστεί». Η ζήτηση αυξάνεται χάρη στην κατανάλωση σε Ινδία, Κίνα και Ευρώπη, ωστόσο η τελευταία δε θα κρατήσει λόγω αβεβαιότητας.

Ανόδους καταγράφουν ασήμι και χρυσός. Ο χρυσός διαπραγματεύεται στα 1.341,80 δολάρια/ουγγιά και ενισχύεται κατά 0,49%, ενώ το ασήμι ανεβαίνει 1,21% στα 20,415.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v