Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Το πετρέλαιο ανακάμπτει από τα χαμηλά δύο μηνών

Το Brent διαπραγματεύεται στα 46,71 δολάρια/βαρέλι εμφανίζοντας άνοδο 0,67%, ενώ το αμερικανικό αργό ανεβαίνει 0,75% στα 45,48 δολάρια/βαρέλι. Πτώσεις για χρυσό και ασήμι, άνοδος για το χαλκό.

Ανακάμπτουν οι τιμές του πετρελαίου από τα χαμηλά δύο μηνών που άγγιξαν κατά τη χθεσινή διαπραγμάτευση, όταν υποχώρησαν κατά 5% μετά την ανακοίνωση των στοιχείων για τα αποθέματα. 

Τα futures του Brent διαπραγματεύονται στα 46,71 δολάρια/βαρέλι εμφανίζοντας άνοδο 0,67%, ενώ το αμερικανικό αργό είναι στα 45,48 δολάρια/βαρέλι και ανεβαίνει 0,75%.

Όπως εξήγησαν οι traders, η χθεσινή υποχώρηση των τιμών λόγω της μικρότερης από το αναμενόμενο εβδομαδιαίας μείωσης στα αμερικανικά αποθέματα ήταν «υπερβολική αντίδραση», καθώς τα αποθέματα του αργού μειώνονται για σχεδόν δύο συνεχόμενους μήνες και η αμερικανική παραγωγή είναι και πάλι σε χαμηλά επίπεδα.

Προειδοποίησαν, ωστόσο, ότι οι προοπτικές είναι ευμετάβλητες διότι η απειλή πιέσεων στην προσφορά, δημιουργεί άγχος στις αγορές, τονίζει το Reuters.

Όπως συμπληρώνει το MarketWatch, η άφθονη προσφορά βενζίνης σε όλο τον κόσμο προσθέτει στις ανησυχίες, παρά την αύξηση στις πωλήσεις επιβατηγών οχημάτων και την υψηλή εποχική ζήτηση λόγω καλοκαιριού.

Ο χρυσός και το ασήμι εμφανίζουν πτώση, με τον πρώτο να υποχωρεί 0,30% στα 1.358 δολάρια η ουγγιά και το δεύτερο να καταγράφει πτώση 0,34% στα 19,77 δολάρια η ουγγιά. Άνοδο εμφανίζει ο χαλκός, της τάξης του 0,21%, στα 212,80 δολάρια ο τόνος.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v