Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κάτω από τα 50 δολάρια το πετρέλαιο

Οι αναλυτές υποστηρίζουν πως οι ανησυχίες για την παγκόσμια οικονομία επιβαρύνουν τις προοπτικές της ζήτησης και των τιμών του πετρελαίου.

Νέα υποχώρηση για τις τιμές του πετρελαίου καθώς οι διακοπές στην παραγωγή της Νιγηρίας και άλλων πετρελαιοεξαγωγικών χωρών δεν καταφέρνουν να αντισταθμίσουν τις ανησυχίες για το ενδεχόμενο επιβράδυνσης της παγκόσμιας οικονομίας, που θα πλήξει τη ζήτηση.

Τα futures του Brent καταγράφουν απώλειες 2,12% στα 49,04 δολάρια το βαρέλι και του αμερικανικού αργού 2,67% στα 47,68 δολάρια.

Οι αναλυτές υποστηρίζουν πως οι ανησυχίες για την παγκόσμια οικονομία επιβαρύνουν τις προοπτικές της ζήτησης και των τιμών του πετρελαίου, ενώ μια σειρά οικονομικών στοιχείων που θα ανακοινωθούν τις ερχόμενες εβδομάδες αναμένεται να δείξουν συνέχιση της αδυναμίας στο εμπόριο και τις επενδύσεις της Κίνας, υποτονικό ρυθμό ανάπτυξης της παραγωγής αλλά και νέα πτώση στα αποθέματα ξένου συναλλάγματος της χώρας.

Η JPMorgan, στην τελευταία έκθεσή της για την αγορά πετρελαίου, αναφέρει πως «τα μακροοικονομικά ρίσκα μπορεί να επιβαρύνουν τις τιμές του πετρελαίου», αν και εξακολουθεί να προβλέπει πιθανή αύξηση των τιμών φέτος και το επόμενο έτος, καθώς θα μειώνονται τα αποθέματα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v