Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Χαμηλότερα οι τιμές του πετρελαίου

Οι αναλυτές εκτιμούν πως μετά την εκεχειρία στη Νιγηρία και την ύφεση των πυρκαγιών στον Καναδά, οι τιμές του πετρελαίου μπορεί να πιεστούν και πάλι, ενώ το Brexit εντείνει την αβεβαιότητα για την παγκόσμια οικονομία. Η προσοχή στραμμένη και στη Νορβηγία.

Πτωτικά κινούνται οι τιμές του πετρελαίου καθώς βελτιώνονται οι προοπτικές για την προμήθεια του εμπορεύματος την ώρα που επιδεινώνονται οι προοπτικές για την ευρωπαϊκή –κυρίως- οικονομία λόγω του Brexit, ωστόσο οι αναλυτές εξακολουθούν να περιμένουν άνοδο των τιμών το β' εξάμηνο του έτους.

Τα futures του αμερικανικού αργού υποχωρούν κατά 0,96% στα 49,40 δολάρια το βαρέλι και του Brent κατά 0,95% στα 50,13 δολάρια.

Όπως επισημαίνουν αναλυτές, μετά την εκεχειρία στη Νιγηρία και την ύφεση των πυρκαγιών στον Καναδά, οι τιμές του πετρελαίου μπορεί να πιεστούν και πάλι, ενώ η ψήφος της Βρετανίας για έξοδο από την ΕΕ εντείνει την αβεβαιότητα για την παγκόσμια οικονομία.

Εν τω μεταξύ, στη Νορβηγία, οι πετρελαϊκές εταιρείες και τα συνδικάτα των εργαζομένων ξεκίνησαν τις διαπραγματεύσεις σήμερα, σε μια προσπάθεια να αποτραπεί μια απεργία που θα μπορούσε αρχικά να μειώσει την παραγωγή της χώρας κατά 229.000 βαρέλια πετρελαίου, η οποία αντιστοιχεί στο 12% περίπου της νορβηγικής παραγωγής, ενώ μια ενδεχόμενη κλιμάκωση των κινητοποιήσεων των εργαζομένων ίσως οδηγήσει σε ακόμα μεγαλύτερη μείωση της παραγωγής.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v