Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κέρδη 26,1% για το αργό το δεύτερο τρίμηνο

Η τιμή της αμερικάνικης ποικιλίας του αργού παραδόσεως Αυγούστου υποχώρησε 3,1% στα 48,33 δολάρια το βαρέλι. Για το δεύτερο τρίμηνο, το αργό πετρέλαιο πραγματοποίησε άλμα 26,1%.

Η τιμή του αργού πετρελαίου έκλεισε με απώλειες την Πέμπτη, μια ημέρα μετά την μεγαλύτερη άνοδο από τον Απρίλιο, αλλά κατάφερε να καταγράψει το καλύτερο τρίμηνο από τα μέσα του 2009.

Οι διαταραχές στην παραγωγή αργού στον Καναδά τον Μάιο και η ισχυρή ζήτηση για βενζίνη έχουν μειώσει τα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ, τα οποία κινήθηκαν χαμηλότερα και στις έξι τελευταίες εβδομάδες.

Στην Νέα Υόρκη, η τιμή της αμερικάνικης ποικιλίας του αργού παραδόσεως Αυγούστου υποχώρησε 3,1% στα 48,33 δολάρια το βαρέλι. Για το δεύτερο τρίμηνο, το αργό πετρέλαιο πραγματοποίησε άλμα 26,1%. Είναι η καλύτερη τριμηνιαία επίδοση από το δεύτερο τρίμηνο του 2009, σύμφωνα με στοιχεία της FactSet.

Από την αρχή του 2016, τα κέρδη ανέρχονται στο 30,5%.

Στο Λονδίνο, η τιμή του συμβολαίου του πετρελαίου Brent διολίσθησε 1,8%, στα 49,7 δολάρια το βαρέλι. Για το δεύτερο τρίμηνο, η τιμή του Brent ενισχύθηκε 25,5%.

Χαμηλότερα κινήθηκε την Πέμπτη και ο χρυσός, αλλά σημείωσε τη δεύτερη διαδοχική τριμηνιαία άνοδο.

Η τιμή του συμβολαίου του χρυσού παραδόσεως Αυγούστου κινήθηκε 0,5% υψηλότερα στα 1.320 δολάρια ανά ουγκιά. Για το δεύτερο τρίμηνο, το πολύτιμο μέταλλο ενισχύθηκε 6,9%, ενώ είναι 25% υψηλότερα από την έναρξη της χρονιάς.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v