Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ράλι στο πετρέλαιο παρά την υπερπροσφορά

Ενισχύεται κατά 1,01% το αμερικανικό αργό στα 45,20 δολάρια και κατά 1,04% το Brent στα 46,74 δολάρια. Αναμένεται ότι θα επιστρέψει η πτωτική τάση λόγω υψηλών αμερικανικών αποθεμάτων. Πτώσεις καταγράφουν ασήμι και χρυσός.

Οι τιμές του πετρελαίου ενισχύονται, ωστόσο οι μεσίτες προειδοποιούν ότι η πτωτική τάση μπορεί να επιστρέψει σύντομα λόγω του υψηλού ρεκόρ στα αμερικανικά αποθέματα και τις ανησυχίες για την επιβράδυνση της ανάπτυξης που επηρεάζουν την εμπιστοσύνη.

Το αμερικανικό αργό εμφανίζει άνοδο της τάξης του 1,07% στα 45,23 δολάρια το βαρέλι, ενώ το Brent διαπραγματεύεται στα 46,72 δολάρια και ενισχύεται 0,99%.

«Στην αγορά πετρελαίου υπάρχει υπερβολική προσφορά, η παραγωγή του ΟΠΕΚ αυξάνεται και είχαμε σχετικά απαισιόδοξα στατιστικά για το αμερικανικό πετρέλαιο», ανέφερε σύμφωνα με το Reuters ο Tamas Varga της λονδρέζικης PVM Oil Associates.

Πτώση εμφανίζουν ο χρυσός και το ασήμι. Ο χρυσός υποχωρεί κατά 1,04% στα 1.329,60 δολάρια η ουγγιά και το ασήμι εμφανίζει πτώση της τάξης του 0,12% και διαπραγματεύεται στα 20,185 ο τόνος.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v