Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Kάτω από τα 30 δολάρια έκλεισε το αργό

Η τιμή του συμβολαίου της ποικιλίας WTI έκλεισε με απώλειες 5,7% στα 29,42 δολάρια το βαρέλι. Το επίπεδο αυτό είναι το χαμηλότερο από τον Νοέμβριο του 2003. Για την εβδομάδα, οι απώλειες ανήλθαν στο 11,3%.

Πτώση σημείωσε την Παρασκευή η τιμή του αργού, με τις ανησυχίες για αύξηση της παραγωγής του Ιράν λόγω άρσης των κυρώσεων και το νέο sell off στις κινεζικές αγορές να στέλνουν το συμβόλαιο της αμερικάνικης ποικιλίας WTI κάτω από τα 30 δολάρια για πρώτη φορά από το 2003.

Το πετρέλαιο έχει χάσει περίπου το ένα πέμπτο της αξίας του από την αρχή της νέας χρονιάς.

«Με την παγκόσμια οικονομία, μπορεί να βρισκόμαστε σε σοβαρή κρίση, κάτι που μεταφράζεται σε έλλειψη ζήτησης για ενέργεια» ανέφερε αναλυτής της Tradition Energy στην WSJ. «Oι αναδυόμενες αγορές ήταν το μόνο φωτεινό σημείο στον κόσμο και με αυτό να σβήνει τώρα και καμία αλλαγή στο μέτωπο της προσφοράς για το πετρέλαιο αναμένεται να συνεχιστούν οι αναταράξεις στην αγορά».

Στην Νέα Υόρκη, η τιμή του συμβολαίου της ποικιλίας WTI έκλεισε με απώλειες 5,7% στα 29,42 δολάρια το βαρέλι. Για την εβδομάδα, οι απώλειες ανήλθαν στο 11,3%.

Στο Λονδίνο, η τιμή του συμβολαίου του πετρελαίου Brent έκλεισε με απώλειες 4,4% στα 29,51 δολάρια το βαρέλι. Νωρίτερα είχε υποχωρήσει κάτω από τα 29 δολάρια, για πρώτη φορά τα τελευταία δώδεκα χρόνια.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v