Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στο νήμα κράτησε τα $30 το αργό

Η τιμή του συμβολαίου της αμερικάνικης ποικιλίας WTI έκλεισε στα 30,41 δολάρια το βαρέλι. Στα 29,93 δολάρια βρέθηκε ενδοσυνεδριακά, σημειώνοντας νέο χαμηλό δώδεκα ετών.

Η τιμή του αργού συνέχισε την Τρίτη την πτωτική πορεία, υποχωρώντας κατά την διάρκεια της συνεδρίασης κάτω από το επίπεδο των 30 δολαρίων.

Στην Νέα Υόρκη, η τιμή του συμβολαίου της αμερικάνικης ποικιλίας WTI έκλεισε στα 30,41 δολάρια το βαρέλι, καταγράφοντας απώλειες 4%. Λίγο πριν το κλείσιμο, το οποίο καθυστέρησε 30 λεπτά λόγω της έντονης μεταβλητότητας, διολίσθησε ως και τα 29,93 δολάρια, επίπεδο που είναι το χαμηλότερο από το Δεκέμβριο του 2003.

Στο Λονδίνο, το πετρέλαιο Brent υποχώρησε στα 30,96 δολάρια το βαρέλι.

Κατά την έναρξη της συνεδρίασης το αργό πετρέλαιο επιχείρησε να ανακάμψει από την χθεσινή βουτιά, σημειώνοντας κέρδη 2% στον απόηχο της βομβιστικής επίθεσης στην Κωνσταντινούπολη. Σύμφωνα με traders, στήριξη στην τιμή προσέφερε και η δήλωση του υπουργού Πετρελαίου της Νιγηρίας ότι ορισμένες χώρες του ΟΠΕΚ έχουν ζητήσει έκτακτη σύσκεψη του πετρελαϊκού καρτέλ.

Το κλίμα αντιστράφηκε μετά την δήλωση του υπουργού Πετρελαίου των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων ότι η τρέχουσα πολιτική του ΟΠΕΚ αποδίδει.

Όπως μεταδίδει το CNBC, οι θέσεις short στα συμβόλαια της ποικιλίας WTI βρίσκονται σε επίπεδα ρεκόρ, ένδειξη ότι πολλοί traders περιμένουν περαιτέρω πτώση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v