Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Απομακρύνεται από το χαμηλό 12ετίας το πετρέλαιο

Αν και οι τιμές του πετρελαίου ανακάμπτουν σήμερα, η αναταραχή αυτής της εβδομάδας στις ασιατικές αγορές έχει αυξήσει τον κίνδυνο μείωσης της ζήτησης στην δεύτερη μεγαλύτερη καταναλώτρια χώρα πετρελαίου, απειλώντας να παρατείνει το πρόβλημα του υπερκορεμού της αγοράς.

Η ανάκαμψη των κινεζικών αγορών σήμερα μετά την απόφαση του Πεκίνου να αναστείλει τον μηχανισμό διακοπής συνεδριάσεων, δίνει ώθηση στις τιμές του πετρελαίου, οι οποίες ωστόσο παραμένουν σε εξαιρετικά χαμηλό επίπεδο λόγω του υπερκορεσμού της αγοράς.

Οι πετρελαϊκές τιμές έφθασαν να ενισχύονται κατά περισσότερο από 2% νωρίς το πρωί, για να ισορροπήσουν αργότερα γύρω στο 1% υψηλότερα, στα 33,59 δολάρια το αμερικανικό αργό και στα 34,20 δολάρια το Brent.

Χθες είχαν κάνει «βουτιά» σε χαμηλό 12 ετών, λόγω της υποτίμησης του γουάν, που οδήγησε σε μίνι «κραχ» τις διεθνείς αγορές.

Πάντως, αν και οι τιμές του πετρελαίου ανακάμπτουν σήμερα, οι συμμετέχοντες στην αγορά δεν είναι πρόθυμοι να «κηρύξουν το τέλος» της πτώσης. Η αναταραχή αυτής της εβδομάδας στις ασιατικές αγορές έχει αυξήσει τον κίνδυνο μείωσης της ζήτησης στην δεύτερη μεγαλύτερη καταναλώτρια χώρα πετρελαίου, απειλώντας να παρατείνει το πρόβλημα του υπερκορεμού της αγοράς.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v