Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ξανά κάτω από τα 30 δολάρια το πετρέλαιο

Οι κυρώσεις της Δύσης έναντι του Ιράν αναμένεται να αρθούν τις επόμενες ημέρες, κάτι που πιθανότατα θα ανοίξει τον δρόμο για την προμήθεια περισσότερου πετρελαίου σε μια ήδη υπερκορεσμένη αγορά.

Δεν κατάφερε να κρατήσει τα χθεσινά κέρδη το πετρέλαιο, που επιστρέφει σήμερα χαμηλότερα από τα 30 δολάρια το βαρέλι, εν αναμονή των νέων προμηθειών πετρελαίου από το Ιράν.

Τα futures του αμερικανικού αργού υποχωρούν κατά 4,87% στα 29,68 δολάρια το βαρέλι και του Brent κατά 3,50% στα 29,80 δολάρια.

Σε εβδομαδιαία βάση, το αμερικανικό αργό καταγράφει απώλειες μεγαλύτερες του 8% και σχεδόν 10% το Brent. Σημειώνεται πως οι τιμές και των δυο τύπων πετρελαίου καταγράφουν πτώση μεγαλύτερη του 20% σε σχέση με το υψηλό του 2016 που κατεγράφη στις 4 Ιανουαρίου.

Οι κυρώσεις της Δύσης έναντι του Ιράν αναμένεται να αρθούν τις επόμενες ημέρες, κάτι που πιθανότατα θα ανοίξει τον δρόμο για την προμήθεια περισσότερου πετρελαίου από την συγκεκριμένη χώρα.

Αυτές οι ποσότητες, όμως, θα έρθουν να προστεθούν σε μια ήδη υπερκορεμένη αγορά, η οποία ευθύνεται και για την «κατρακύλα» των τιμών του πετρελαίου από τα μέσα του 2014.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v