Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Υεμένη και δολάριο αυξάνουν την τιμή του πετρελαίου

Οι προειδοποιήσεις της Goldman Sachs για μείωση τιμών και η αύξηση της παραγωγής της Σαουδικής Αραβίας δεν επηρεάζουν την ανοδική πορεία του πετρελαίου.

Ανοδικά κινείται η τιμή του Brent, καθώς οι αναταραχές στην Υεμένη και η υποχώρηση του δολαρίου ενισχύουν την τιμή του μαύρου χρυσού, παρά τις ανησυχίες για κορεσμό της προσφοράς λόγω της αύξησης της παραγωγής της Σαουδικής Αραβίας, αλλά και την προειδοποίηση της Goldman Sachs για περαιτέρω μείωση των τιμών.

Τα futures του Brent ενισχύονται κατά 2,14% στα 66,30 δολάρια το βαρέλι, ενώ του WTI καταγράφουν άνοδο 1,82% στα 60,33 δολάρια το βαρέλι.

Τον Ιανουάριο η τιμή του Brent είχε υποχωρήσει στο χαμηλό εξαετίας των 45,19 δολαρίων το βαρέλι, για να ανακάμψει την προηγούμενη εβδομάδα στο υψηλότερο επίπεδο του 2015, στα 69,63 δολάρια. Ωστόσο, οι αναλυτές προειδοποιούν πως η ανάκαμψη αυτή μπορεί να είναι βραχύβια.

Νωρίτερα, η Goldman Sachs, σε ενημερωτικό της σημείωμα, ανέφερε πως το ίδιο το ράλι των τιμών αποτρέπει τη μείωση του κορεσμού της προσφοράς και ως εκ τούτου θα οδηγήσει σε χαμηλότερες τιμές στη συνέχεια.

Σύμφωνα, δε, με τους αναλυτές, η τιμή θα μπορούσε να μειωθεί ακόμα περισσότερο αν η μηνιαία έκθεση του ΟΠΕΚ δείξει αύξηση της παραγωγής.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v