Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Mε κέρδη 25% έκλεισε τον Απρίλιο το αργό πετρέλαιο

Η τιμή του συμβολαίου της αμερικάνικης ποικιλίας του αργού παραδόσεως Ιουνίου κατέγραψε άνοδο 1,8% στα 59,63 δολάρια το βαρέλι. Άνοδο 1,4% στα 66,78 δολάρια το βαρέλι πραγματοποίησε το Brent.

Υψηλότερα κινήθηκε την Πέμπτη η τιμή του αργού πετρέλαιο, κλείνοντας τον Απρίλιο με κέρδη 25%.

Πρόκειται για την μεγαλύτερη μηνιαία άνοδο τα τελευταία έξι χρόνια, καθώς η εβδομαδιαία υποχώρηση των αποθεμάτων στο κέντρο διανομής Κούσινγκ στην Οκλαχόμα για πρώτη φορά τους τελευταίους μήνες αναπτέρωσε τις προσδοκίες πως θα περιοριστεί η υπερπροσφορά.

Η τιμή του συμβολαίου της αμερικάνικης ποικιλίας του αργού παραδόσεως Ιουνίου κατέγραψε άνοδο 1,8% στα 59,63 δολάρια το βαρέλι. Για τον Απρίλιο ενισχύθηκε 25%, πραγματοποιώντας την μεγαλύτερη μηνιαία άνοδο από τον Μαϊο του 2009, με βάση τα στοιχεία της FactSet.

Eν τω μεταξύ, η τιμή του συμβολαίου του πετρελαίου Brent παραδόσεως Ιουνίου έκλεισε με άνοδο 1,4% στα 66,78 δολάρια το βαρέλι, περίπου 21% από το κλείσιμο του πιο ενεργού συμβολαίου στις 31 Μαρτίου.

Η έκρηξη των κοιτασμάτων από σχιστόλιθο και η αύξηση της εγχώριας παραγωγής είχαν οδηγήσει τα αποθέματα στο Κούσινγκ σε ιστορικά υψηλά επίπεδα. Οι traders περίμεναν ότι τα επίπεδα παραγωγής πετρελαίου θα αρχίσουν να εμφανίζουν μειώσεις, μετά από εβδομάδες υποχώρησης των εξορύξεων.

Χαμηλότερα κινήθηκε την Πέμπτη ο χρυσός, καθώς η άνοδος των αποδόσεων στα treasuries και η πτώση στις αιτήσεις για επίδομα ανεργίας περιόρισαν την επενδυτική ζήτηση για το πολύτιμο μέταλλο.

Η τιμή του συμβολαίου του χρυσού παραδόσεως Ιουνίου βούτηξε 2,3%, στα 1.182,40 δολάρια ανά ουγκιά. Με βάση τα πιο ενεργά συμβόλαια το πολύτιμο μέταλλο υποχώρησε 0,1% τον Απρίλιο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v