Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε υψηλό πέντε μηνών το Brent - Πέρασε τα $67/βαρέλι

«Δεν υπάρχει θεμελιώδης εξήγηση για την εκτίναξη της τιμής του πετρελαίου τις τελευταίες εβδομάδες» εξηγεί η Commerzbank. «Αποδίδεται σε σενάρια για μείωση της παραγωγής κατά το δεύτερο μισό του 2015»

Στο υψηλότερο επίπεδο για το 2015 ενισχύεται η τιμή του πετρελαίου Brent αγγίζοντας τα 67 δολ. ανά βαρέλι, καθώς υπάρχουν εκτιμήσεις ότι χαλαρώνουν οι πιέσεις υπερπροσφοράς στην αγορά του μαύρου χρυσού.

Συγκεκριμένα, η τιμή του πετρελαίου Brent πέρασε παροδικά το «φράγμα» των 67 δολ. ανά βαρέλι και πλέον διαμορφώνεται στα 66,95 δολ. ανά βαρέλι καταγράφοντας άνοδο 0,75%. Η τιμή του αμερικανικού αργού WTI ενισχύεται κατά 0,52% στα 59,45 δολ. ανά βαρέλι.

Τα απογοητευτικά μεγέθη για τη συρρίκνωση που καταγράφεται στην κινεζική βιομηχανία δεν επηρέασαν την αγορά μαύρου χρυσού. Τουναντίον, οι επενδυτές στάθηκαν περισσότερο στην είδηση ότι την προηγούμενη εβδομάδα μειώθηκε ο ρυθμός με τον οποίο έκλειναν πετρελαιοπηγές στις ΗΠΑ.

«Δεν υπάρχει θεμελιώδης εξήγηση για την εκτίναξη της τιμής του πετρελαίου τις τελευταίες εβδομάδες, η οποία αποδίδεται κυρίως στα σενάρια για χαμηλότερη παραγωγή κατά το δεύτερο μισό του έτους» αναφέρουν οι αναλυτές της Commerzbank και συμπληρώνουν: «Σε κάθε περίπτωση, ακόμη δεν υπάρχει σοβαρή μείωση στην αμερικανική παραγωγή πετρελαίου».

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v