Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Aνέκαμψε από το χαμηλά έξι εβδομάδων ο χρυσός

Στα 1.186 δολάρια ανά ουγκιά ενισχύθηκε η τιμή του χρυσού, σημειώνοντας άνοδο πάνω από 1%. Κάτω από τα 59 δολάρια υποχώρησε το αργό πετρέλαιο.

Με άνοδο λίγο πάνω από το 1% έκλεισε ο χρυσός την Δευτέρα, ανακάμπτοντας από τα χαμηλά έξι εβδομάδων στα οποία είχε διολισθήσει την περασμένη συνεδρίαση.

Η τιμή του συμβολαίου του χρυσού παραδόσεως Ιουνίου σημείωσε άνοδο 1,1% στα 1.186,80 δολάρια ανά ουγκιά.

Άλμα 1,9% κατέγραψε το ασήμι στα 16,44 δολάρια ανά ουγκιά.

«Τα πρόσφατα οικονομικά στοιχεία ήταν χειρότερα από ότι αναμενόταν και δείχνουν ότι μετριάζεται ο ρυθμός ανάπτυξης» δήλωσε αναλυτής στο Marketwatch. «Αυτό έχει οδηγήσει σε αυξανόμενες αμφιβολίες για το πότε η Fed θα αυξήσει τα επιτόκια από τα μηδενικά επίπεδα, κάτι που στηρίζει τον χρυσό» πρόσθεσε.

Στα υπόλοιπα μέταλλα, η πλατίνα ενισχύθηκε 1,9% στα 1.150,90 δολάρια ανά ουγκιά, ενώ το παλλάδιο ενισχύθηκε 1,2% στα 782,65 δολάρια ανά ουγκιά.

Χαμηλότερα έκλεισε το αργό πετρέλαιο, καθώς η μηνιαία πτώση στην μεταποιητική δραστηριότητα στην Κίνα υποβάθμισε το outlook για την ζήτηση αργού, πιέζοντας την τιμή κάτω από τα 59 δολάρια.

Στην Νέα Υόρκη, η τιμή του συμβολαίου του αργού παραδόσεως Ιουνίου διαμορφώθηκε στα 58,93 δολάρια το βαρέλι, καταγράφοντας πτώση 0,4%.

Στο χρηματιστήριο του Λονδίνου η τιμή του αργού πετρελαίου Brent έπεσε στα 66,45 δολάρια το βαρέλι.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v