Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στα 65,08 δολάρια το πετρέλαιο με κέρδη 1,7%

Έντονα ανοδικές τάσεις κυριάρχησαν στην τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδος, τόσο στο πετρελαϊκό complex, όσο και στο μπλοκ των πολύτιμων μετάλλων.

Επενδυτική Τράπεζα Ελλάδος

Τμήμα Διεθνών Παραγώγων

Έντονα ανοδικές τάσεις κυριάρχησαν στην τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδος, τόσο στο πετρελαϊκό complex, όσο και στο μπλοκ των πολύτιμων μετάλλων.

Ξεκινώντας αντίστροφα, τα προθεσμιακά συμβόλαια του χρυσού για τον Αύγουστο ενισχύθηκαν κατά 10.20 δολάρια ανά ουγκιά, διαπραγματευόμενα στα $676.9, καταγράφοντας τη μεγαλύτερη ποσοστιαία άνοδο από τις 21 Φεβρουαρίου (+1.5%).

Για το σύνολο της εβδομάδος που έκλεισε, τα συμβόλαια του κίτρινου μετάλλου κέρδισαν ποσοστό 2.3%, διακόπτοντας το αρνητικό σερί των προηγούμενων τριών εβδομάδων.

Αφορμή για την ανάληψη της πρωτοβουλίας των κινήσεων από τους αγοραστές, με επιθετικές μάλιστα αγορές στα μέσα της συνεδρίασης, ήταν η ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τραπέζης ότι δεν προτίθεται να προβεί σε περαιτέρω πωλήσεις χρυσού έως το Σεπτέμβριο. Η είδηση επέδρασε άμεσα στην ψυχολογία των traders του χρυσού, ”τραβώντας” τα offers σε υψηλότερα επίπεδα.

Από κοντά παρακολούθησαν την κίνηση και τα υπόλοιπα πολύτιμα μέταλλα, με τον άργυρο παράδοσης Ιουλίου να καλπάζει στα $13.74 ανά ουγκιά, με ημερήσια κέρδη της τάξεως του 2% και το παλλάδιο παράδοσης Σεπτεμβρίου να ενισχύεται σε ποσοστό 1%, στα 377 δολάρια η ουγκιά.

Στο petroleum complex τώρα, η ενδοσυνεδριακή αντίδραση της Πέμπτης από το σημείο-κλειδί των $62.50 το βαρέλι για τα συμβόλαια του αργού (WTI Crude) λήξεως Ιουλίου, είχε εντυπωσιακή συνέχεια στην κατακλείδα συνεδρίαση της εβδομάδος και πρώτη για το μήνα Ιούνιο.

Συγκεκριμένα, η ”κοντινή” σειρά του ”μαύρου χρυσού” στο χρηματιστήριο Nymex της Νέας Υόρκης τερμάτισε το floor trading στα $65.08 το βαρέλι, με κέρδη της τάξεως του 1.7%.

Ράλι έκαναν τα products του αργού ύστερα από τη λήξη των συμβολαίων του Ιουνίου και την έντονη μεταβλητότητα της προηγούμενης συνεδρίασης.

Τα futures παράδοσης Ιουλίου για τη βενζίνη έκλεισαν στα $225 cents το γαλόνι (RBOB Gasoline), ενισχυμένα κατά περίπου 2%, ενώ και το πετρέλαιο θέρμανσης κέρδισε το ίδιο ποσοστό, με τα συμβόλαια παράδοσης Ιουλίου να αναρριχώνται στα $192.20 cents το γαλόνι.

e-mail address: [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v