Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Με ημερήσια κέρδη 0,5% η τιμή του μαύρου χρυσού

Η ”κοντινή” σειρά (παράδοσης Ιουλίου) για τα συμβόλαια του WTI crude που διαπραγματεύονται στο Nymex της Νέας Υόρκης, τερμάτισε το floor trading στα $63.46 το βαρέλι, με κέρδη της τάξεως του 0.5%. Μεικτή ήταν η εικόνα για τα products.

Επενδυτική Τράπεζα Ελλάδος

Τμήμα Διεθνών Παραγώγων

Στον απόηχο των χθεσινών ισχυρών πιέσεων που δέχθηκε το σύνολο των συμβολαίων που συνθέτουν το πετρελαϊκό complex διεξήχθη η συνεδρίαση της Τετάρτης, με τους traders να αποφεύγουν το άνοιγμα μεγάλων θέσεων εν αναμονή της αυριανής ανακοίνωσης των στοιχείων για τα ενεργειακά αποθέματα, ανακοίνωση η οποία μετατέθηκε κατά μία ημέρα, όπως συμβαίνει όταν τα floors στα χρηματιστήρια εμπορευμάτων είναι κλειστά τη Δευτέρα που προηγείται, λόγω αργίας στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Μετά το έντονα πτωτικό διήμερο Δευτέρας-Τρίτης για τα συμβόλαια του αργού, η αβεβαιότητα για τα στοιχεία του US DoE οδήγησε σε μικρό short-covering.

Στο πλαίσιο αυτό, η ”κοντινή” σειρά (παράδοσης Ιουλίου) για τα συμβόλαια του WTI crude που διαπραγματεύονται στο Nymex της Νέας Υόρκης, τερμάτισε το floor trading στα $63.46 το βαρέλι, με κέρδη της τάξεως του 0.5%.

Μεικτή ήταν η εικόνα για τα products. Τα futures παράδοσης Ιουνίου για τη βενζίνη έκλεισαν στα $227.25 cents το γαλόνι (RBOB Gasoline), μειωμένα κατά -1.1%, ενώ αντίθετα, το πετρέλαιο θέρμανσης κράτησε θετικό πρόσημο, με τα συμβόλαια παράδοσης Ιουνίου να τερματίζουν στα $187.55 cents το γαλόνι, ενισχυμένα σε ποσοστό 0.35%.

Ράλι πραγματοποίησε εξάλλου το φυσικό αέριο, ξεχωρίζοντας μεταξύ άλλων στο energy complex, με τα συμβόλαια του Ιουλίου να ”βλέπουν” το εμπόρευμα στα $7.96/MmBtu.

Στην αγορά των μετάλλων τέλος, η αρχική υποχώρηση των τιμών μετά τη σημαντική πτώση του χρηματιστηρίου της Κίνας το πρωί, δεν είχε συνέχεια κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης στα αμερικανικά floors, με τη συνολική εικόνα να είναι μάλλον σταθεροποιητική με μικρές μόνον απώλειες. Συγκεκριμένα, τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του χαλκού για το μήνα Ιούλιο διαπραγματεύονταν αργά το βράδυ στα $330.3 cents ανά λίμπρα, μειωμένα κατά -0.5%, ενώ στο μπλοκ των πολύτιμων, τα συμβόλαια του χρυσού παράδοσης Αυγούστου (ολοκληρώθηκε το roll over από τη σειρά του Ιουνίου) τερμάτισαν το floor trading στο Comex division του χρηματιστηρίου Nymex της Νέας Υόρκης στα $659.2 η ουγκιά (-0.6%) και τα futures στο ασήμι παρέμειναν πρακτικά αμετάβλητα και διαπραγματεύονταν στα $13.22 η ουγκιά (σειρά Ιουλίου).

e-mail address: [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v