Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στα 69,69 δολάρια υποχώρησε το Brent

Η εικόνα για το αργό ήταν αρνητική από το άνοιγμα της αγοράς, με αφορμή την είδηση για διακοπή της διήμερης απεργίας των εργατών στη Νιγηρία. Στο χρηματιστήριο IPE του Λονδίνου, τα συμβόλαια του Brent λήξεως Ιουλίου διαπραγματεύονταν αργά το απόγευμα στα $69.69 το βαρέλι, υποχωρώντας ένα δολάριο σε σχέση με το settlement της Παρασκευής.

Επενδυτική Τράπεζα Ελλάδος

Τμήμα Διεθνών Παραγώγων

Με τα αμερικανικά floors να παραμένουν τη Δευτέρα κλειστά λόγω της αργίας στις Ηνωμένες Πολιτείες (Memorial Day) και την Ευρώπη να απέχει -ως επί το πλείστον- από τα trading desks την ημέρα του Αγίου Πνεύματος, η συναλλακτική δραστηριότητα στα ηλεκτρονικά συστήματα ήταν ένα πολύ μικρό ποσοστό του συνολικού αριθμού συμβολαίων που διακινούνται σε μία ”κανονική” ημέρα στο petroleum complex.

Έστω και σε αυτά τα πλαίσια, η εικόνα για το αργό ήταν αρνητική από το άνοιγμα της αγοράς, με αφορμή την είδηση για διακοπή της διήμερης απεργίας των εργατών στη Νιγηρία- τη μεγαλύτερη πετρελαιοπαραγωγό χώρα της αφρικανικής ηπείρου- μετά τη συμφωνία του σωματείου των oil workers με την κυβέρνηση για αύξηση των απολαβών.

Στο χρηματιστήριο IPE του Λονδίνου, τα συμβόλαια του Brent λήξεως Ιουλίου διαπραγματεύονταν αργά το απόγευμα στα $69.69 το βαρέλι, υποχωρώντας ένα δολάριο σε σχέση με το settlement της Παρασκευής.

Την ίδια ώρα, στο ηλεκτρονικό σύστημα συναλλαγών Globex, τα futures του αργού πετρελαίου τύπου WTI για τον Ιούλιο έχαναν ποσοστό 1.2% και διαπραγματεύονταν στα $64.45 δολάρια το βαρέλι.

e-mail address: [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v