Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στα 65,77 δολάρια ”έκλεισε” το πετρέλαιο

Όπως συμβαίνει κάθε Τετάρτη, το ενδιαφέρον του ενεργειακού μπλοκ μονοπώλησε η ανακοίνωση των εβδομαδιαίων αποθεμάτων στις Η.Π.Α. από το Department of Energy. Τα futures του αργού πετρελαίου (WTI Crude) άμεσης παράδοσης (Ιουλίου’07) έκλεισαν στο floor trading στα $65.77/βαρέλι, ελαφρώς ενισχυμένα κατά +0,40%.

Επενδυτική Τράπεζα Ελλάδος

Τμήμα Διεθνών Παραγώγων

Όπως συμβαίνει κάθε Τετάρτη, το ενδιαφέρον του ενεργειακού μπλοκ μονοπώλησε η ανακοίνωση των εβδομαδιαίων αποθεμάτων στις Η.Π.Α. από το Department of Energy.

Παρά τα φαινομενικά bearish στοιχεία που ανακοινώθηκαν, η αγορά εστίασε για άλλη μια φορά στην αδυναμία των διυλιστηρίων να παράγουν πετρέλαιο θέρμανσης και βενζίνη με τους ρυθμούς των προηγούμενων ετών.

Ξεκινώντας λοιπόν από τα ενεργειακά συμβόλαια που διαπραγματεύονται στο χρηματιστήριο Nymex της Νέας Υόρκης, τα futures του αργού πετρελαίου (WTI Crude) άμεσης παράδοσης (Ιουλίου’07) έκλεισαν στο floor trading στα $65.77/βαρέλι, ελαφρώς ενισχυμένα κατά +0,40%.

Παρά τις αρχικά εντονότατες ρευστοποιήσεις που σημειώθηκαν στα συμβόλαια της βενζίνης, πιεζόμενα έως τα $226,30cents/γαλόνι (RBOB Gasoline παράδοσης Ιουνίου’07 ) κατάφερε η εν λόγω σειρά να κλείσει οριακά θετική, στα $231.04cents/γαλόνι.

Η χαμηλότερη από το αναμενόμενο αύξηση στα αποθέματα πετρελαίου θέρμανσης, οδήγησε την σειρά Ιουνίου ’07 στα $193.23cents/γαλόνι (+1.32%), διαπραγματευόμενη καθ’όλη την συνεδρίαση σε θετικό έδαφος.

e-mail address: [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v