Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στα 62,46 δολάρια έκλεισε το πετρέλαιο

Σίγουρα η πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας επεφύλασσε σημαντικές διαφοροποιήσεις μεταξύ των προϊόντων, με την τιμή της βενζίνης να υποχωρεί από τα υψηλά της προηγούμενης εβδομάδας. Σε αντίθεση, τα futures του αργού πετρελαίου (WTI Crude) για τον Ιούνιο ακολούθησαν ανοδική πορεία ελέω Ιράν.

Επενδυτική Τράπεζα Ελλάδος

Τμήμα Διεθνών Παραγώγων

Σίγουρα η πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας επεφύλασσε σημαντικές διαφοροποιήσεις μεταξύ των προϊόντων, με την τιμή της βενζίνης να υποχωρεί από τα υψηλά της προηγούμενης εβδομάδας.

Όπως προαναφέρθηκε, με απώλειες έκλεισε η πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας για την RBOB gasoline, με την σειρά Ιουνίου ’07 να υποχωρεί κατά –2,26%, κλείνοντας σχεδόν στο χαμηλό της ημέρας, στα $229.90cents/γαλόνι, έχοντας κάνει υψηλό στην έναρξη της συνεδρίασης στα $237,44cents/γαλόνι.

Σε αντίθεση, τα futures του αργού πετρελαίου (WTI Crude) για τον Ιούνιο ακολούθησαν ανοδική πορεία ελέω Ιράν, με την εν λόγω σειρά να αναρριχείται μέχρι το επίπεδο των $63.07/βαρέλι, κλείνοντας τελικά την ημέρα στα $62,46/βαρέλι, ελαφρώς ενισχυμένα σε ημερήσιο επίπεδο.

Δεν θα μπορούσαμε να παραβλέψουμε το γεγονός ότι η τιμή του φυσικού αερίου κατάφερε να ξεπεράσει το ψυχολογικό επίπεδο των $8/MmBtu για πρώτη φορά τους τελευταίους 4μήνες, κλείνοντας μόλις κάτω από τα $8, στα $7,933MmBtu, με υψηλό ημέρας στα $8,112MmBtu.

Ακολουθώντας για άλλη μια συνεδρίαση την πτωτική πορεία της τιμής του χαλκού, το μπλόκ των πολύτιμων μετάλλων έκλεισε σε αρνητικό έδαφος, με το παλλάδιο να καταγράφει τις σημαντικότερες απώλειες.

Πιο συγκεκριμένα, τα futures του χαλκού για το μήνα Ιούλιο’07 έκλεισαν την ημέρα στα $349.70cents/λίμπρα (-2.97%), ενώ στο ”πολύτιμο” μπλοκ, χρυσός και άργυρος ισορροπούσαν την ίδια ώρα στα $670,10/ουγκιά (-0.33%) για τη σειρά Ιουνίου’07, με χαμηλό ημέρας στα $667.50/ουγκιά, και στα $13.235/ουγκιά (-0,53%) για την σειρά Ιουλίου’07 αντιστοίχως.

Σημαντικότατες ήταν οι απώλειες για την σειρά Ιουνίου ’07 για το παλλάδιο, κλείνοντας την ημέρα στα $360,70/ουγκιά (-2,16%), έχοντας υποχωρήσει έως το επίπεδο των $353/ουγκιά τις απογευματινές ώρες.

e-mail address: [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v