Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Απώλειες 2,14% για το πετρέλαιο στα 64,85 δολ.

Ημέρα ρευστοποιήσεων η σημερινή για το σύνολο των αγορών εμπορευμάτων, με την τιμή της βενζίνης και του χαλκού να καταγράφουν σημαντικότατες απώλειες.

Επενδυτική Τράπεζα Ελλάδος

Τμήμα Διεθνών Παραγώγων

Ημέρα ρευστοποιήσεων η σημερινή για το σύνολο των αγορών εμπορευμάτων, με την τιμή της βενζίνης και του χαλκού να καταγράφουν σημαντικότατες απώλειες.

Ξεκινώντας λοιπόν από τα ενεργειακά συμβόλαια που διαπραγματεύονται στο χρηματιστήριο Nymex της Νέας Υόρκης, τα futures του αργού πετρελαίου (WTI Crude) άμεσης παράδοσης (Ιουνίου’07) έκλεισαν στο floor trading στα $64.85/βαρέλι, καταγράφοντας απώλειες της τάξης του -2,14%. Εντονότατες ρευστοποιήσεις σημειώθηκαν στα συμβόλαια της βενζίνης, τα οποία επέστρεψαν από το intra-day υψηλό των $240,25cents/γαλόνι (RBOB Gasoline παράδοσης Ιουνίου’07 ) κλείνοντας τελικά στα $231.20cents/γαλόνι, καταγράφοντας ημερήσιες απώλειες της τάξης του -3,72%, με χαμηλό ημέρας στα $230cents/γαλόνι.

Παρασυρόμενο από την βενζίνη, σημαντικότατες ημερήσιες απώλειες κατέγραψε το πετρέλαιο θέρμανσης, με την σειρά Ιουνίου ’07 να κλείνει στα $190.72cents/γαλόνι (-2.24%), χάνοντας το σύνολο των χθεσινών κερδών και κάτι παραπάνω.

Όπως συμβαίνει τις τελευταίες δύο εβδομάδες, αρνητικός πρωταγωνιστής για την ημέρα στο μπλόκ των μετάλλων υπήρξε ο χαλκός, ο οποίος κατέγραψε απώλειες πάνω από τρείς ποσοστιαίες μονάδες, παρασύροντας και τα υπόλοιπα μέταλλα αισθητά χαμηλότερα από τα υψηλά της ημέρας. Για την ακρίβεια, η σειρά Ιουλίου ’07 για τον χαλκό έκλεισε στα $330,25cents/lbs, $13,5cents χαμηλότερα από το υψηλό ημέρας. Στο ίδιο μοτίβο και το μπλόκ των πολύτιμων μετάλλων, με την σειρά Ιουνίου ’07 για τον χρυσό να κλείνει στο χαμηλό ημέρας, στα $658,70/ουγκιά, ενώ η σειρά Ιουλίου ’07 για το ασήμι δεν κατάφερε να κρατηθεί πάνω από το ψυχολογικό επίπεδο των $13/ουγκιά, κλείνοντας την ημέρα στα $12,99/ουγκιά, με απώλειες της μιας ποσοστιαίας μονάδας.

e-mail address: [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v