Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κάτω από τα 1.300 δολ. ο χρυσός

Οι δηλώσεις του Ribert Fisher φέρνουν και πάλι στην επιφάνεια τα σενάρια για επιβράδυνση της ποσοτικής χαλάρωσης στις ΗΠΑ. Πτωτικές τάσεις στον χρυσό.

Κάτω από τα 1,300 δολ. ανά ουγκιά υποχώρησε η τιμή του χρυσού καθώς αναθεωρούνται τα σενάρια για το πότε θα ξεκινήσει η Fed την αντίστροφή μέτρηση στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης.


Στο επίκεντρο βρέθηκαν οι μακροοικονομικές ανακοινώσεις αλλά και οι δηλώσεις του επικεφαλής της Federal Reserve Bank of Dallas, R. Fisher. O Αμερικανός τραπεζίτης δήλωσε από το Πόρτλαντ ότι οι επενδυτές δεν πρέπει να θεωρούν δεδομένο πως οι αγορές ομολόγων από τη FED θα συνεχιστούν επ΄ άπειρον.

Οι δηλώσεις του Fisher ήρθαν λίγο μετά την ανακοίνωση της ανόδου του δείκτη υπηρεσιών ISM. Ο δείκτης αναρριχήθηκε στο 56 τον Ιούλιο, ενώ οι αναλυτές περίμεναν μικρότερη άνοδο, στο 53. Τον Ιούνιο ο δείκτης είχε κλείσει στο 52,2. Σημειώνεται ότι κάθε μέτρηση άνω του 50 δείχνει ανάκαμψη στον τομέα, ενώ υπό του 50 δείχνει συρρίκνωση.

Έτσι η τιμή του χρυσού μειώθηκε κατά 0,9% στα 1.291 δολ. ανά ουγκιά. Τα συμβόλαια Δεκεμβρίου μειώθηκαν επίσης κατά 0,9% στα 1.290 δολ. Επισημαίνεται ότι από τις αρχές του έτους, η τιμή του χρυσού έχει κατρακυλήσει κατά 23% καθώς τέθηκε για πρώτη φορά το σενάριο να κλείσει η Fed την στρόφιγγα της φθηνής ρευστότητας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v