Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κάτω από τα $108 το Brent

Πτωτικές τάσεις στην τιμή του μαύρου χρυσού. Μεικτή εικόνα από τα οικονομικά μεγέθη της ευρωζώνης. Απόπειρα προσέγγισης μεταξύ του νέου Ιρανού προέδρου και της Ουάσιγκτον.

Κάτω από τα 108 δολάρια ανά βαρέλι υποχώρησε η τιμή πετρελαίου Brent καθώς τα τελευταία στοιχεία δίνουν μικτή εικόνα για την οικονομία της ευρωζώνης.

Από πλευράς οικονομικών μεγεθών, η εικόνα είναι μικτή για την ευρωζώνη. Ο ιδιωτικός κλάδος επέστρεψε μετά από 18 μήνες, στην ανάπτυξη σύμφωνα με το συνολικό δείκτη ΡΜΙ που άγγιξε το 50,5. Στον αντίποδα, οι λιανικές πωλήσεις, παρά τις αντίθετες προβλέψεις, μειώθηκαν τον Ιούνιο εξέλιξη που υποδεικνύει πως τα νοικοκυριά εξακολουθούν να δέχονται πιέσεις.

Έτσι, η τιμή πετρελαίου Brent υποχώρησε κατά περίπου 1 δολ. στα 107,95 δολ. ανά βαρέλι.

Παράλληλα, οι επενδυτές παρακολουθούν με προσοχή τις εξελίξεις μεταξύ Τεχεράνης και Ουάσιγκτον που ενδεχομένως να οδηγήσουν σε βελτίωση των ιρανο-αμερικανικών σχέσεων και τερματισμό της διαμάχης για το πολύκροτο πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν. Ο νέος πρόεδρος της χώρας, Χασάν Ρουχανί ζήτησε διάλογο για να μειωθεί «ο ανταγωνισμός και η επιθετικότητα» ενώ οι ΗΠΑ απάντησαν ότι υπάρχει διάθεση συνεργασίας με την κυβέρνηση Ρουχάνι, υπό την προϋπόθεση ότι υπάρχει σοβαρή πρόθεση και από την ιρανική πλευρά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v