Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η οικονομία ωθεί τις τιμές του πετρελαίου

Στο υψηλότερο επίπεδο από τον Απρίλιο η τιμή πετρελαίου Brent που βρέθηκε πάνω από τα 110 δολ. ανά βαρέλι. Η ανάκαμψη της μεταποίησης σε ΗΠΑ αλλά και ευρωζώνη και η ανατροπή των σεναρίων για τις κεντρικές τράπεζες.

Για πρώτη φορά από τον Απρίλιο, η τιμή του πετρελαίου Brent πέρασε πάνω από τα 110 δολάρια το βαρέλι με ώθηση από τα οικονομικά μεγέθη, σε ευρωζώνη και ΗΠΑ. 

Μόλις μία ημέρα νωρίτερα, οι δείκτες δραστηριοτήτων για τον κλάδο μεταποίησης έδειξαν ανάκαμψη και στις δύο πλευρές του Ατλαντικού. Στην ευρωζώνη ο ΡΜΙ μεταποίησης βρέθηκε σε περιοχή ανάπτυξης, ενώ στις ΗΠΑ ο δείκτης ISM αναρριχήθηκε σε υψηλό 2ετίας. 

Έτσι, η τιμή του πετρελαίου Brent καταγράφει άνοδο 42 σεντ, στα 109,96 δολ. ανά βαρέλι. Νωρίτερα άγγιξε τα 110,09 δολ. ανά βαρέλι, που είναι και το υψηλότερο επίπεδο από τις 3 Απριλίου. 

"Πολλοί πιστεύουν πλέον ότι η ποσοτική χαλάρωση θα κρατήσει για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα από ότι είχε αρχικά εκτιμηθεί κι έτσι θα συνεχιστεί η ροή κεφαλαίων στις αγορές πετρελαίου" εξηγεί ο Κεν Χασεγκάβα της Newedge Japan. 

ΕΚΤ και Τράπεζα της Αγγλίας άφησαν αμετάβλητα τα επιτόκιά τους, ενώ μία ημέρα νωρίτερα, η Fed έκανε λόγο για μέτρια ανάπτυξη στην οικονομία χωρίς να κάνει καμία αναφορά στην ανάγκη για επιβράδυνση της αντισυμβατικής νομισματικής πολιτι΄κλης. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v