Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νέα πτώση για την τιμή του αργού

Απώλειες 0,4% κατέγραψε τη Δευτέρα η τιμή του αργού, μετά από μια συνεδρίαση έντονων εναλλαγών. Ανησυχία για εξελίξεις σε Μέση Ανατολή και πτώση της ζήτησης από Κίνα. Κέρδη 0,62% για το χρυσό.

Έντονες εναλλαγές σημείωσε τη Δευτέρα η τιμή του πετρελαίου, καθώς οι ταραχές στη Μέση Ανατολή δημιουργούν ανησυχία για την ομαλή πορεία της παραγωγής στην περιοχή και η επιβράδυνση της ανάπτυξης στην Κίνα προκαλεί προβληματισμούς σχετικά με την ζήτηση.

Η τιμή του συμβολαίου παραδόσεως Σεπτεμβρίου έκλεισε 41 σεντς ή 0,4% χαμηλότερα στο χρηματιστήριο εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης, στα 104,29 δολάρια το βαρέλι. Νωρίτερα τη Δευτέρα είχε ανέλθει πάνω από τα 105 δολάρια. Την Παρασκευή το συμβόλαιο είχε υποχωρήσει 79 σεντς στα 104,70 δολάρια το βαρέλι.

"Η κατάσταση στην Αίγυπτο έχει γίνει πιο βίαιη και αυτό έχει τραβήξει την προσοχή του κόσμου. Οι ανησυχίες επικεντρώνονται γύρω από το τι σημαίνει η κατάσταση για την ευρύτερη περιοχή” ανέφερε αναλυτής του Marketwatch.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι οι ανησυχίες αυτές και η πτώση των αποθεμάτων των ΗΠΑ έχουν οδηγήσει στην αύξηση των τιμών, αλλά τόνισε πως δεν επαρκούν για την διατήρηση των τιμών σε αυτά τα επίπεδα.

"Συνεχίζει να υπάρχει έντονος προβληματισμός για τις προοπτικές της ζήτησης, ειδικά από την Κίνα" υπογράμμισε.

Εν τω μεταξύ, ο χρυσός κινήθηκε 0,69% υψηλότερα τη Δευτέρα, κλείνοντας στα 1.331 δολάρια ανά ουγκιά.
Σημειώνεται ότι την περασμένη εβδομάδα ο χρυσός κέρδισε 2,2%, ενώ από την αρχή του μήνα έχει σημειώσει άνοδο 8,7%.

Σύμφωνα με την VTB Capital, το ανοδικό ράλι τον Ιούλιο οφείλεται στο κλείσιμο των στοιχημάτων για πτώση της τιμής του πολύτιμου μετάλλου και στην ζήτηση στη φυσική αγορά από την Ασία.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v