Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μίνι ράλι στον χρυσό πάνω από τα $1.320

Άνοδο μεγαλύτερη του 2% για την τιμή του χρυσού που ξεπέρασε τα 1,320 δολ. ανά ουγκιά. Η ενίσχυση του Σίνζο Άμπε στην Ιαπωνία, η κατάθεση Bernanke και η αμείωτη ζήτηση της Κίνας.

Μίνι ράλι καταγράφεται στην αγορά χρυσού με την τιμή spot να ξεπερνά το φράγμα των 1.300 ανά ουγκιά στον απόηχο της αποδυνάμωσης του δολαρίου. Η τιμή του χρυσού άγγιξε τα 1,322 δολ ανά ουγκιά που είναι και το υψηλότερο επίπεδο από τις 20 Ιουνίου, καταγράφοντας άνοδο 2,1%.

Οι αναλυτές επισημαίνουν ότι αρκετοί παράγοντες συνέβαλαν στην αλλαγή του κλίματος. Η ισχυρή νίκη του πρωθυπουργού Σίνζο Άμπε στις βουλευτικές εκλογές της Ιαπωνίας που συνεπάγεται συνέχιση της πολιτικής επιθετικής χαλάρωσης, η διαβεβαίωση Bernanke για στηρικτική νομισματική στο ορατό μέλλον ήταν οι βασικότεροι, όπως και η ισχυρή ζήτηση για το πολύτιμο μέταλλο στην Ασία. Ειδικότερα στην Κίνα η ζήτηση για χρυσό παραμένει ισχυρή. Μόλις την προηγούμενη εβδομάδα, το World Gold Council εκτίμησε πως οι αγορές χρυσού στην Κίνα μπορεί να ξεπεράσουν το 2013 τους 1000 τόνους, από 817 τόνους τον προηγούμενο χρόνο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v