Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μίνι ράλι στις τιμές των μετάλλων

Με τις δύο μεγαλύτερες κεντρικές τράπεζες του κόσμου να πραγματοποιούν στροφή προς την στηρικτική νομισματική πολιτική, οι τιμές των μετάλλων κινούνται έντονα ανοδικά. Άλμα 3% σε χρυσό και χαλκό και ράλι 5% στο ασήμι. Σε απόσταση $109 το Brent

Μίνι ράλι καταγράφεται στις τιμές των μετάλλων καθώς ο επικεφαλής τη Fed υπόσχεται διατήρηση των επιτοκίων σε χαμηλά επίπεδα ενώ φουντώνουν τα σενάρια για κινήσεις χαλάρωσης και στην Κίνα.

Οι τιμές spot του χρυσού εκτινάχθηκε κατά 2,7% στα 1,298 δολ. ανά ουγκιά. Αντιστοίχως, η τιμή spot για το ασήμι καταγράφει ράλι 5% στα 20,26 δολ. ανά ουγκιά. Στο LME, η τιμή των τρίμηνων προθεσμιακών συμβολαίων χαλκού καταγράφει άνοδο 3,3% στα 7,049 δολ που είναι και το υψηλότερο επίπεδο από τις 18 Ιουνίου.

Ανοδικά κινείται και η τιμή του πετρελαίου Brent, με αύξηση 34 σεντ στα 108,85 δολ. ανά βαρέλι που είναι το υψηλότερο επίπεδο από τις 3 Απριλίου.

Τα πρακτικά της τελευταίας συνεδρίασης της Fed έδειξαν πως οι αξιωματούχοι είναι διχασμένοι ως προς το πώς – αλλά και το πότε – θα πρέπει να γίνει η έξοδος από την αντισυμβατική νομισματική πολιτική. Ο ίδιος ο Ben Bernanke όμως, μιλώντας σε οικονομικό συνέδριο δήλωσε πως η νομισματική πολιτική θα παραμείνει «στηρικτική για το ορατό μέλλον». «Το γενικό μήνυμα είναι στήριξη» δήλωσε και συμπλήρωσε: «Απαιτείται εξαιρετικά στηρικτική πολιτική για το ορατό μέλλον».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v