Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

H Lenovo ξανά στην κορυφή των κατασκευαστών PC

Η IDC καταγράφει ότι η Lenovo έκανε 12,6 εκατ. πωλήσεις στο δεύτερο τρίμηνο, έναντι 12,4 εκατ. της HP - που τις δίνει ένα ισχνό (0,3%) προβάδισμα στην αγορά.

H Lenovo ξανά στην κορυφή των κατασκευαστών PC

Η κινεζική Lenovo ξεπέρασε των αμερικάνικο κολοσσό Hewlett-Packard (HP) καταλαμβάνοντας την πρώτη θέση κατασκευαστών προσωπικών υπολογιστών στον κόσμο. Τα δεδομένα δόθηκαν από τις ερευνητικές εταιρίες Gartner και IDC και αφορούν το δεύτερο τρίμηνο του έτους

Η Lenovo κατάφερε να πάρει την πρώτη θέση μέσα στο αρνητικό κλίμα που δημιουργεί η σημαντική μείωση των παγκόσμιων πωλήσεων PC στο δεύτερο τρίμηνο του έτους. Σύμφωνα με την IDC, η Lenovo πούλησε περισσότερους υπολογιστές απ’ όσους η HP, ή η Dell, ακόμη κι αν τα ποσοστά των πωλήσεων της μειώθηκαν 1,4% σε σύγκριση με πέρσι.

Αυτό γιατί η Lenovo παρουσίασε τη μικρότερη μείωση στις πωλήσεις της το δεύτερο τρίμηνο σε σύγκριση με όλες τις άλλες επιχειρήσεις στην πρώτη πεντάδα (Lenovo, HP, Dell, Acer, Asus).

Η IDC αναφέρει ότι η Lenovo έκανε 12,6 εκατ. πωλήσεις στο δεύτερο τρίμηνο, έναντι 12,4 εκατ. της HP - που τις δίνει ένα ισχνό (0,3%) προβάδισμα στην αγορά.

Παρόλ’ αυτά, ακόμα κι αν HP βρίσκεται ελαφρώς πίσω από τη Lenovo παγκοσμίως, είναι ο ηγέτης της αγοράς σε βασικές περιοχές όπως οι ΗΠΑ, η Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή, η Αφρική και η Λατινική Αμερική. Το μειονέκτημα της, και αυτό που δίνει το προβάδισμα στην Lenovo είναι η περιοχές της Ασίας, αναφέρει η Gartner.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v