Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Διορθωτικές κινήσεις στο πετρέλαιο

Η επιβράδυνση του κινεζικού ΑΕΠ είναι η αφορμή για την υποχώρηση του Brent στα 108,6 δολ. ανά βαρέλι. Διστακτικοί οι αναλυτές καθώς παρακολουθούν με νευρικότητα τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή.

Διορθωτικές κινήσεις καταγράφονται στην τιμή του πετρελαίου καθώς ανακάμπτει το δολάριο, ενώ παράλληλα προκύπτουν νέα στοιχεία για την επιβράδυνση της κινεζικής οικονομίας.

Το κινεζικό ΑΕΠ αναπτύχθηκε κατά 7,5% το δεύτερο τρίμηνο του έτους από 7,7% το αμέσως προηγούμενο τρίμηνο. «Για τις αγορές, τα στοιχεία αυτά δεν είναι τα χειρότερα, αλλά σίγουρα δεν είναι θετικά» εξηγεί ο Michael Hewson της CMC Markets.

Έτσι, η τιμή του πετρελαίου Brent υποχωρεί κατά 21 σεντ στα 108,60 δολ. ανά βαρέλι. Στην αμερικανική αγορά, η τιμή για προθεσμιακά συμβόλαια Αυγούστου υποχωρεί κατά 50 σεντ, στα 105,45 δολ. ανά βαρέλι.

Οι αναλυτές πάντως είναι επιφυλακτικοί ως προς τη συνέχεια αυτών των διορθωτικών τάσεων καθώς η κατάσταση στη Μέση Ανατολή παραμένει τεταμένη. Εκτός από τις εξελίξεις στην Αίγυπτο, τα βλέμματα στρέφονται και στο Ιράν. Ο πρωθυπουργούς του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου δήλωσε πως το Ιράν πλησιάζει την «κόκκινη γραμμή» στο πυρηνικό του πρόγραμμα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v