Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στα $107,55 το Brent με τα μάτια στην Αίγυπτο

Το ισχυρό δολάριο είναι η βασική αιτία για την υποχώρηση της τιμής πετρελαίου Brent κάτω από τα 108 δολ. ανά βαρέλι παρά την εκρηκτική κατάσταση που επικρατεί στην Αίγυπτο.

Το ισχυρό δολάριο είναι η βασική αιτία για την υποχώρηση της τιμής πετρελαίου Brent κάτω από τα 108 δολ. ανά βαρέλι παρά την εκρηκτική κατάσταση που επικρατεί στην Αίγυπτο. Συγκεκριμένα, η τιμή πετρελαίου Brent υποχώρησε κατά 17 σεντ, στα 107,55 δολ. ανά βαρέλι, ενώ είχε αγγίξει τα 108,04 δολ. που είναι και το υψηλότερο επίπεδο από τις 4 Απριλίου.

Το αμερικανικό αργό υποχωρεί κατά 6 σεντ, στα 103,16 δολ. ανά βαρέλι, ενώ νωρίτερα αναρριχήθηκε σε υψηλότερο 14 μηνών, στα 104,12 δολ. Η εκτίναξη του δολαρίου σε υψηλό 3 ετών (λόγω των στοιχείων για την ανεργία στις ΗΠΑ) είναι κατά τους αναλυτές η βασική αιτία για τη – μικρή έστω – αποκλιμάκωση της έντασης στην αγορά πετρελαίου. 

Η προσοχή των επενδυτών άλλωστε, εξακολουθεί να είναι στραμμένη στην Αίγυπτο καθώς μάλιστα υπάρχουν αναφορές για 42 νεκρούς κατά τη διάρκεια διαδήλωσης υπέρ του Μόρσι.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v