Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Kάτω από τα 1.200 δολάρια ο χρυσός

Η τιμή του συμβολαίου χρυσού παραδόσεως Αυγούστου καταγράφει πτώση για ένατη συνεχόμενη συνεδρίαση, υποχωρώντας ως και τα 1.197,1 δολάρια ανά ουγκιά. Το χαμηλότερο επίπεδο από τον Αύγουστο του 2010.

Πτώση άνω του 2% πραγματοποιεί την Πέμπτη ο χρυσός, υποχωρώντας κάτω από το επίπεδο των 1.200 δολαρίων ανά ουγκιά.

Το επίπεδο αυτό είναι το χαμηλότερο εδώ και περίπου τρία χρόνια, καθώς η τελευταία φορά που βρέθηκε ο χρυσός κάτω από τα 1.200 δολάρια ήταν τον Αύγουστο του 2010.

Ειδικότερα, η τιμή του συμβολαίου χρυσού παραδόσεως Αυγούστου καταγράφει πτώση για ένατη συνεχόμενη συνεδρίαση, υποχωρώντας στα 1.204 δολάρια ανά ουγκιά στις 20:40 ώρα Ελλάδας, για να φτάσει λίγο αργότερα ως και τα 1.197,1 δολάρια ανά ουγκιά.

Το πολύτιμο μέταλλο οδεύει για την μεγαλύτερη τριμηνιαία πτώση στην ιστορία, ενώ μέχρι και το κλείσιμο της Τετάρτης είχε καταγράψει ετήσιες απώλειες 27%. 

"Τα θετικά οικονομικά στοιχεία αποσύρουν την ανάγκη για χρυσό" ανέφερε αναλυτής του Bloomberg. "Οι τιμές μπορεί να υποχωρήσουν και άλλο" πρόσθεσε. 

Τα στοιχεία για την ανεργία που ανακοινώθηκαν νωρίτερα την Πέμπτη, ενίσχυσαν την πεποίθηση των επενδυτών ότι η οικονομία των ΗΠΑ συνεχίζει να βελτιώνεται και ότι η Fed θα επιβραδύνει το πρόγραμμα χαλάρωσης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v