Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

"Βουτιά" κάτω από τα 1.300 δολ./οz o χρυσός

Bernanke και Κίνα προκάλεσαν ισχυρές πιέσεις στις τιμές χρυσού και πετρελαίου στις διεθνείς αγορές. Βουτιά άνω του 6% για το χρυσό.

Παραμένει κάτω από τα 1.300 δολ. ανά ουγκιά η τιμή του χρυσού μετά τις δηλώσεις Bernanke για το τέλος των αντισυμβατικών μέτρων στήριξης της εγχώριας οικονομίας έως τα μέσα του 2014.

Η τιμή του χρυσού υποχωρεί 6,26% στα 1.288 δολ./oz.

Σημειώνεται ότι η Societe Generale υποβάθμισε τις προβλέψεις της για την τιμή του χρυσού κατά το τέταρτο τρίμηνο στα 1.200 δολ. ανά ουγκιά έναντι αρχικής εκτίμησης στα 1.375 δολ.

Όπως υποστήριξε ο ο Ric Spooner της CMC Markets «Μία από τις βασικές αλλαγές για τους επενδυτές στον χρυσό είναι πως επιβεβαιώνεται ότι το πρόγραμμα αντισυμβατικών μέτρων της Fed είναι πεπερασμένο». Και συνεχίζει «Οι πιθανότητες είναι πως η τιμή του χρυσού θα συνεχίσει να κινείται πτωτικά». Ο ίδιος προβλέπει ότι μέσα στους επόμενους μήνες η τιμή του πολύτιμου μετάλλου θα υποχωρήσει στα 1.150-1.300 δολ. ανά ουγκιά.

Ισχυρές πιέσεις και στην τιμή του πετρελαίου

Τα κατώτερα των αναμενόμενων οικονομικά στοιχεία στη Κίνα σε συνδυασμό με τις χθεσινές δηλώσεις Bernanke, προκαλούν νέες πιέσεις στην τιμή του πετρελαίου.

Συγκεκριμένα η τιμή του πετρελαίου υποχωρεί 2,7% στα 95,52 δολάρια ανά βαρέλι.

Εκτός από τη Fed, άλλωστε, οι αγορές προβληματίζονται και από τις εξελίξεις στην Κίνα, όπου ο δείκτης δραστηριοτήτων ΡΜΙ για τον βιομηχανικό κλάδο αιφνιδιάζοντας άπαντες μειώθηκε σε χαμηλό 9 μηνών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v