Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Χρυσός: Το selloff ίσως μετατραπεί σε bear market

Αν ο χρυσός υποχωρήσει κάτω από το επίπεδο στήριξης των 1.150 δολαρίων, το selloff θα μπορούσε να οδηγήσει σε πτώση στα 1.030 δολάρια ή ακόμα και τα 870 δολάρια η ουγγιά –επίπεδα που έχει να δει η αγορά από το 2008.

Από τεχνικής απόψεως, το outlook για τον χρυσό φαίνεται όλο και πιο απαισιόδοξο, σύμφωνα με ανάλυση της Australia New Zealand Bank, που υποστηρίζει ότι οι πρόσφατες έντονες πτώσεις δημιουργούν κίνδυνο πολύ εντονότερων διορθώσεων, μεταδίδει το CNBC.

Αν το κίτρινο μέταλλο υποχωρήσει κάτω από το επίπεδο στήριξης των 1.150 δολαρίων, το selloff θα μπορούσε να οδηγήσει σε πτώση στα 1.030 δολάρια ή ακόμα και τα 870 δολάρια η ουγγιά –επίπεδα που έχει να δει η αγορά από το 2008.

Σημειώνεται ότι την περασμένη εβδομάδα, ο χρυσός υποχώρησε στο χαμηλότερο επίπεδο από το 2010 στα 1.180 δολάρια, με τις απώλειες για το μέταλλο να ανέρχονται σε 22% από την αρχή του επιθετικού selloff στα μέσα Απριλίου.

Κατά την περίοδο Απριλίου-Ιουνίου, ο χρυσός κατέγραψε την χειρότερη τριμηνιαία επίδοση στην ιστορία του, εμφανίζοντας πτώση 23%.

Οι επίμονες πωλήσεις από ETFs είναι αυτές που βρίσκονται πίσω από τις ισχνές επιδόσεις του πολύτιμου μετάλλου τους τελευταίους μήνες, υπερακοντίζοντας την φυσική ζήτηση για κοσμήματα, ράβδους χρυσού και νομίσματα.

Σύμφωνα με την ανάλυση, ένα κλείσιμο πάνω από τα 1.272 δολάρια θα μπορούσε να αντιστρέψει την αρνητική διάθεση για τον χρυσό, και να επιτρέψει μια περίοδο ανάκαμψης.

Ωστόσο, ορισμένοι αναλυτές θεωρούν πως ο χρυσός έχει μπει σε μακροπρόθεσμο bear market, υποστηρίζοντας πως ο περιορισμός του προγράμματος τόνωσης της οικονομίας από την Fed και το ήπιο παγκόσμιο πληθωριστικό περιβάλλον, αποτελούν τα μεγαλύτερα εμπόδια για το μέταλλο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v