Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε απόσταση αναπνοής από τα $109/βαρέλι το Brent

Τα ανέλπιστα θετικά στοιχεία για την ευρωζώνη αλλά και το μήνυμα της Fed ότι δεν ξεκινά ακόμη η αντίστροφη μέτρηση στην αντισυμβατική πολιτική δίνουν ώθηση στις τιμές του μαύρου χρυσού.

Ισχυρή άνοδο καταγράφει η τιμή του πετρελαίου Brent που βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από τα 109 δολάρια ανά βαρέλι. Τα απροσδόκητα θετικά στοιχεία για την οικονομία της ευρωζώνης, αλλά και το έμμεσο αλλά σαφές μήνυμα από τη Fed για διατήρηση της χαλαρής νομισματικής πολιτικής δίνουν ώθηση στην τιμή του μαύρου χρυσού.

Συγκεκριμένα, η τιμή του πετρελαίου Brent αναρριχήθηκε στα 108,80 δολ. ανά βαρέλι καταγράφοντας άνοδο κατά 1 δολ.

Νωρίτερα ανακοινώθηκε ότι ο δείκτης δραστηριοτήτων ΡΜΙ για το μεταποιητικό κλάδο της ευρωζώνης ενισχύθηκε σε υψηλό διετίας και βρίσκεται πλέον σε περιοχή ανάπτυξης.

Επίσης, η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ στην χθεσινή της ανακοίνωση υποδεικνύει πως δεν αρχίζει άμεσα η αντίστροφη μέτρηση για την αντισυμβατική νομισματική πολιτική. Η Fed κάνει λόγο για «μέτρια» ανάκαμψη της οικονομίας και τονίζει ότι η άνοδος στα επιτόκια των στεγαστικών δανείων αποτελεί πηγή ανησυχίας και πως ο αν ο πληθωρισμός παραμένει για μεγάλο διάστημα κάτω από τον μακροπρόθεσμο στόχο του 2%, ενδέχεται να δημιουργηθούν κίνδυνοι για την απόδοση της οικονομίας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v