Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πτώση 0.4% για το πετρέλαιο

Σε αρνητικό έδαφος κινήθηκαν τη Δευτέρα το πετρέλαιο και ο χρυσός. Στα 106,56 δολάρια υποχώρησε το πετρέλαιο, καταγράφοντας πτώση 0,4%. Ο χρυσός κινήθηκε 0,69% χαμηλότερα, διολισθαίνοντας στα 1.302 δολάρια ανά ουγκιά.

Απώλειες κατέγραψε το αργό τη Δευτέρα, με τους επενδυτές να έχουν στραμμένο το ενδιαφέρον στις πληροφορίες ότι η παραγωγή πετρελαίου στη Λιβύη μπορεί να αυξηθεί και στα καλύτερα στοιχεία για τον τομέα υπηρεσιών στις ΗΠΑ.

Το συμβόλαιο του αργού παραδόσεως Σεπτεμβρίου υποχώρησε 0,38% στα 106,56 δολάρια ανά βαρέλι στο χρηματιστήριο εμπορευμάτων στη Νέα Υόρκη. 

Νωρίτερα είχε διολισθήσει ως και τα 105,5 δολάρια το βαρέλι, αλλά περιόρισε την πτώση μετά την ανακοίνωση του ISM ότι ο δείκτης που καταγράφει τη δραστηριότητα του κλάδου υπηρεσιών αναρριχήθηκε στις 56 μονάδες, υψηλότερα των εκτιμήσεων. 

Ο χρυσός συνέχισε τη Δευτέρα την πτωτική πορεία της περασμένης εβδομάδας, καθώς οι επενδυτές φαίνεται να αντιδρούν στις εκτιμήσεις ότι η Fed θα προχωρήσει σύντομα σε επιβράδυνση του ρυθμού επαναγοράς ομολόγων. 

Το συμβόλαιο παραδόσεως Δεκεμβρίου κατέγραψε πτώση 0,69% στα 1.302 δολάρια ανά ουγκιά. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v