Σημαντική ενίσχυση ευρώ στα 94,64 σεντς

Πάνω από το επίπεδο των 94 σεντς και πιο συγκεκριμένα στα 94,64 διαμορφώνεται η ισοτιμία ευρώ δολαρίου, με το ευρώ να ενισχύεται από τη σημαντική αύξηση των παραγγελιών στην Ευρωζώνη και την απόφαση της ΕΚΤ να αφήσει αμετάβλητα τα επιτόκια του ευρώ.

Ενισχύεται το ευρώ έναντι του δολαρίου το απόγευμα στις διεθνείς αγορές συναλλάγματος με το αμερικανικό νόμισμα παραμένει σε χαμηλότερα επίπεδα σε σχέση με χθες. Σημαντική ώθηση στο ευρώ έδωσε΄η αύξηση των γερμανικών βιομηχανικών παραγγελιών, καθώς επίσης και η απόφαση της ΕΚΤ να αφήσει αμετάβλητα τα επιτόκια του ευρώ.

Στο μεταξύ το δολάριο διατηρεί τα πρωινά του κέρδη έναντι του γεν μετά τη δημοσιοποίηση των θετικών στοιχείων για την απασχόληση στις ΗΠΑ, τα οποία όπως είναι φυσικό μειώνουν τις ανησυχίες για βραδύ ρυθμό ανάκαμψης της αμερικανικής οικονομίας.

Το απόγευμα η ισοτιμία ευρώ δολαρίου διαμορφώνεται στα 94,64 σεντς, έναντι 93,51 σεντς το πρωί και 93,94 σεντς χθες. Η ισοτιμία αναφοράς της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας ορίστηκε στα 93,94 σεντς ανά δολάριο. Η ισοτιμία εξάλλου του κοινού νομίσματος με το γεν διαμορφώνεται στα 117,01 γεν ανά ευρώ, έναντι 116,82 γεν ανά ευρώ το πρωί και 116,86 γεν ανά ευρώ χθες. Οσον αφορά στην ισοτιμία δολαρίου γεν, διαμορφώνεται 124,83 γεν, έναντι 124,93 γεν το πρωί και 124,38 γεν χθες.

Να υπενθυμίσουμε ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και η Τράπεζα της Αγγλίας αποφάσισαν να αφήσουν αμετάβλητα τα επιτόκια της ευρωζώνης και της Βρετανίας, αντίστοιχα, διατηρώντας χαμηλό το κόστος δανεισμού προκειμένου να ενισχύσουν την ανάκαμψη. Η ΕΚΤ άφησε το βασικό επιτόκιο στο 3,25% και η Τράπεζα της Αγγλίας στο 4%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v