Ενίσχυση δολαρίου έναντι ευρώ και γεν

Εξακολουθεί να κινείται κάτω από τα 94 σεντς το ευρώ στις διεθνείς αγορές συναλλάγματος, με το αμερικανικό νόμισμα να ενισχύεται και έναντι του γεν μετά τη χθεσινή - τέταρτη σε διάστημα δύο βδομάδων - παρέμβαση της Τράπεζας της Ιαπωνίας.

Εξακολουθεί να κινείται κάτω από τα 94 σεντς το ευρώ στις διεθνείς αγορές συναλλάγματος, με το αμερικανικό νόμισμα να ενισχύεται και έναντι του γεν μετά τη χθεσινή - τέταρτη σε διάστημα δύο βδομάδων - παρέμβαση της Τράπεζας της Ιαπωνίας στις αγορές με στόχο την αναχαίτιση της αλματώδους ανόδου του ιαπωνικού νομίσματος.

Το απόγευμα η ισοτιμία ευρώ δολαρίου διαμορφώνεται στα 93,54 σεντς, έναντι 93,99 σεντς το πρωί και 93,9 σεντς χθες το βράδυ. Η ισοτιμία αναφοράς της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας ορίστηκε στα 93,50 σεντς ανά ευρώ. Η ισοτιμία, εξάλλου, του κοινού νομίσματος με το ιαπωνικό νόμισμα διαμορφώνεται στα 116,59 γεν ανά ευρώ, έναντι 116,56 γεν ανά ευρώ το πρωί και 116,57 γεν ανά ευρώ χθες. Το δολάριο, παράλληλα, διαμορφώνεται στα 124,36 γεν, έναντι 124,02 γεν το πρωί και 124,11 γεν χθες το βράδυ.

Στο μεταξύ επιβραδύνθηκε ο ρυθμός ανάπτυξης του τομέα υπηρεσιών στην ευρωζώνη τον Μάιο παρέχοντας ένδειξη για βραδεία ανάκαμψη της ευρωπαϊκής οικονομίας και περιορίζοντας ακόμη περισσότερο τις πιθανότητες για αύξηση των επιτοκίων από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα. Όπως επισημαίνουν παρατηρητές της αγοράς, η ΕΚΤ αναμένεται να διατηρήσει αμετάβλητο το βασικό επιτόκιό της στο 3,25% τουλάχιστον για τους επόμενους δύο μήνες.

Το δολάριο ενίσχυσαν τα θετικά σχόλια του διοικητή της Fed Aλαν Γκρήνσπαν για τη δυναμική και τις προοπτικές ανάπτυξης της αμερικανικής οικονομίας. Ο διοικητής της Fed τόνισε ότι ο πληθωρισμός των ΗΠΑ παραμένει ελεγχόμενος, γεγονός το οποίο εκτιμάται ότι θα καθυστερήσει την άνοδο των επιτοκίων του δολαρίου, τα οποία εξακολουθούν να βρίσκονται στο 1,75%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v