Κοντά στα χαμηλά 16μήνου το δολάριο

Ελαφρώς ενισχυμένο σε σχέση με τα πρωινά του επίπεδα εμφανίζεται το αμερικανικό νόμισμα, το οποίο ωστόσο εξακολουθεί να πλήττεται από τα αρνητικά νέα των αμερικανικών εταιριών Τyco International Ltd και El Paso Corp.

Ελαφρώς ενισχυμένο σε σχέση με τα πρωινά του επίπεδα εμφανίζεται το αμερικανικό νόμισμα, το οποίο ωστόσο εξακολουθεί να κινείται σε ιδιαίτερα χαμηλά επίπεδα. Αυτή την ώρα η ισοτιμία ευρώ δολαρίου διαμορφώνεται στα 94,32 σεντς ανά δολάριο από 94,42 σεντς, το πρωί, επίπεδα που αποτελούν υψηλό 16 μηνών έναντι του δολαρίου.

Όπως επισημαίνουν παρατηρητές της αγοράς, απουσία μακροοικονομικών στοιχείων το αμερικανικό νόμισμα επηρεάζεται από το αρνητικό κλίμα που έχει διαμορφωθεί και αφορά σε ορισμένες αμερικανικές εταιρίες, όπως για παράδειγμα από την παραίτηση του προέδρου της Tyco International μετά την δίωξη που του ασκήθηκε για υπόθεση φοροδιαφυγής. Την σημαντική πτώση των μετοχών της εταιρίας William Cos., μετά την διενέργεια δικαστικής έρευνας, αλλά και από την αυτοκτονία στελέχους της Εl Paso.

Το ευρωπαϊκό νόμισμα έφτασε σήμερα στα υψηλότερα 16 μηνών έναντι του δολαρίου μετά τα θετικά στοιχεία για την καταναλωτική εμπιστοσύνη στην Γαλλία, η οποία σημείωσε άνοδο τον Μάιο για πρώτη φορά από τον περασμένο Δεκέμβρη. Στο μεταξύ η ισοτιμία ευρώ γεν διαμορφώνεται στα 116,43 γεν, παρά τις δηλώσεις του ιάπωνα υπουργού Οικονομικών ότι οι διεθνείς ισοτιμίες του γεν παραμένουν ασταθείς και ότι οι αρχές παρακολουθούν στενά τις αγορές.

Η ισοτιμία δολαρίου γεν ανήλθε μετά τη παρέμβαση της Τράπεζας της Ιαπωνίας στα 124,37 ενώ λίγες ώρες νωρίτερα είχε βρεθεί στα 123,28 έναντι 123,58 τη προηγούμενη ημέρα. Η προσοχή της αγοράς εστιάζεται στην ανακοίνωση για το ΑΕΠ πρώτου τριμήνου της ιαπωνικής οικονομίας τη Πέμπτη το οποίο αναμένεται να αυξηθεί κατά 1.5% σε τριμηνιαία βάση (6.2% ετησίως) μετά από τρία τρίμηνα το προηγούμενο έτος συνεχιζόμενης οικονομικής συρρίκνωσης. Μία τέτοιου είδους εξέλιξη είναι πιθανό να δώσει νέα ώθηση στο γεν και να οδηγήσει σε μία σειρά νέων παρεμβάσεων από τις ιαπωνικές αρχές.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v