Τεχνική διόρθωση ευρώ - γεν έναντι δολαρίου

Το δολάριο ενισχύεται έναντι του ευρώ και του γεν, καθώς ορισμένοι τεχνικοί δείκτες υποδεικνύουν ότι το αμερικανικό νόμισμα θα διορθώσει υψηλότερα αυτή την εβδομάδα. Οι ενδείξεις επικείμενης παρέμβασης στην Ιαπωνία υποστηρίζουν την άνοδο του δολαρίου.

Το δολάριο ενισχύεται έναντι του ευρώ και του γεν, καθώς ορισμένοι τεχνικοί δείκτες υποδεικνύουν ότι το αμερικανικό νόμισμα θα διορθώσει υψηλότερα αυτή την εβδομάδα.

Στην άνοδο του δολαρίου έναντι του γεν συνέβαλε η δήλωση του Ιάπωνα υπουργού Οικονομικών Sadakazu Tanigaki ότι χρειάζεται ”στενή παρακολούθηση” των συναλλαγματικών ισοτιμιών.

Το δολάριο κινείται στο Λονδίνο στα 102,96 γεν έναντι κλεισίματος 102,6 γεν στις 26 Νοεμβρίου στη Νέα Υόρκη. Το ευρώ κινείται στα 1,3266 δολάρια έναντι 1,3296 δολαρίων.

Το 68% των αναλυτών που συμμετείχαν στην τελευταία δημοσκόπηση του Bloomberg προβλέπουν επιπλέον πωλήσεις δολαρίων έναντι του ευρώ και πτώση του δολαρίου έναντι του γεν, της στερλίνας, του ελβετικού φράγκου και του δολαρίου Αυστραλίας.

Ο επικεφαλής διεθνών ερευνών της Goldman Sachs στο Λονδίνο Jim O’Neill τονίζει ωστόσο ότι ”όταν βλέπουμε μια συντριπτική πλειοψηφία αναλυτών να προβλέπει κάτι, τότε κατά κανόνα συμβαίνει το αντίθετο”.

Το ευρώ ”αρχίζει να γίνεται ”υπερ-αγορασμένο”, προσθέτει ο O’Neill, υπογραμμίζοντας επίσης ότι ”συνήθως είναι σφάλμα να μη λαμβάνουμε στα σοβαρά τις ενδείξεις παρέμβασης από την Ιαπωνία”.

Κατά τον οικονομολόγο το δολάριο δύσκολα θα κλείσει την τρέχουσα εβδομάδα κάτω από τα 1,33 δολ. ανά ευρώ.

Πάντως και τα όποια κέρδη του νομίσματος προβλέπονται περιορισμένα, ειδικά μετά τη δήλωση στελέχους της Κεντρικής Τράπεζας των ΗΠΑ ότι το αδύναμο δολάριο ίσως δεν δημιουργήσει υψηλότερο πληθωρισμό, που υποδεικνύει ότι η Fed δεν ανησυχεί για τη βύθιση του δολαρίου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v