Καλπάζει το ευρώ στα 1,312 δολάρια

Καλπάζει το ευρώ στις αγορές συναλλάγματος μετά την ανακοίνωση της Ρωσίας ότι προτίθεται να αγοράσει περισσότερα ευρώ για τα συναλλαγματικά της αποθέματα και καθώς η ΕΚΤ δεν δείχνει διαθέσεις ανάσχεσης της ανόδου του νομίσματος.

Καλπάζει το ευρώ στις αγορές συναλλάγματος μετά την ανακοίνωση της Ρωσίας ότι μελετά το ενδεχόμενο να αγοράσει περισσότερα ευρώ για τα συναλλαγματικά της αποθέματα, τα οποία συνολικά ξεπερνούν τα 100 δισ. δολάρια και καθώς οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι δεν δείχνουν διατεθειμένοι να σταματήσουν την άνοδο του νομίσματος.

Το ευρώ κινείται στα υψηλότερα επίπεδα της ιστορίας του, στα 1,3120 δολάρια. Αντιθέτως, το δολάριο σταθεροποιείται έναντι του γεν και το ιαπωνικό νόμισμα αποδυναμώνεται για δεύτερη μέρα έναντι του ευρώ, καθώς οι επενδυτές φοβούνται ότι θα υπάρξει παρέμβαση της Κεντρικής Τράπεζας της Ιαπωνίας.

Αναλυτές αναφέρουν ότι είναι πιθανότερο να δράσει η Ιαπωνία κατά της αποδυνάμωσης του δολαρίου παρά η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

”Η ισχύς του ευρώ βοηθά την οικονομία της ευρωζώνης να καταπολεμήσει τον πληθωρισμό γιατί ωθεί χαμηλότερα το κόστος πετρελαίου και άλλων εισαγωγών, με αποτέλεσμα η ΕΚΤ να αποφεύγει πωλήσεις του νομίσματος” αναφέρει Ιάπωνας αναλυτής στο Bloomberg.

Στην Ιαπωνία οι τιμές πέφτουν επί έξι χρόνια και αναμένεται να υποχωρήσουν περαιτέρω. Εναντι του ευρώ το γεν υποχώρησε στα 135,63 στο Λονδίνο, ενώ έναντι του δολαρίου το γεν υποχώρησε στα 103,43 δολάρια.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v