Πάνω από 1,30 δολ. επιστρέφει το ευρώ

Πάνω από τα 1,30 δολάρια κινήθηκε ενδοσυνεδριακά το ευρώ για δεύτερη φορά στην ιστορία του, καθώς φαίνεται ότι ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ κωφεύει στις εκκλήσεις των Ευρωπαίων να ανασχεθεί η πορεία πτώσης του δολαρίου.

Πάνω από τα 1,30 δολάρια κινήθηκε το ευρώ για δεύτερη φορά στην ιστορία του, καθώς φαίνεται ότι ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ John Snow κωφεύει στις εκκλήσεις των Ευρωπαίων να ανασχεθεί η πορεία πτώσης του δολαρίου.

Το ενιαίο νόμισμα έχει αναρριχηθεί 4% έναντι του δολαρίου στον τελευταίο μήνα. Κινείται στα 1,2990 δολάρια μετά το χθεσινό κλείσιμο στα 1,2956 δολάρια και έχοντας φτάσει σήμερα ενδοσυνεδριακά μέχρι τα 1,3003 δολάρια. Το προηγούμενο ιστορικό ρεκόρ του ευρώ είχε επιτευχθεί στις 10 Νοεμβρίου, στα 1,3006 δολάρια.

Ο John Snow επανέλαβε σήμερα ότι η πολιτική της αμερικανικής κυβέρνησης έναντι του δολαρίου παραμένει σταθερή, διατηρείται δηλαδή η πολιτική του ”σκληρού δολαρίου” και ότι οι αγορές είναι οι πλέον αρμόδιες για τη διαμόρφωση των ισοτιμιών.

Οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρώπης κατά τη διάρκεια της τακτικής διήμερης συνόδου τους που ολοκληρώθηκε χθες εξαπέλυσαν μπαράζ φραστικών προειδοποιήσεων στις ΗΠΑ κατά της ταχείας ανατίμησης του ευρώ, ζητώντας να υλοποιηθούν οι δηλώσεις για την πολιτική του ”σκληρού δολαρίου”.

Οι Ευρωπαίοι υπουργοί δεν έφτασαν πάντως να ζητήσουν από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα να θέσει τροχοπέδη στο ράλι του νομίσματος.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v