Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανακάμπτει το ευρώ, στα 1,3655 δολ.

Ανοδικά κινείται το ευρώ, στα 1,3655 δολ. καθώς επικρατεί αισιοδοξία για το φλέγον ζήτημα της Ιρλανδίας. Αναλυτές ωστόσο, κάνουν ρόλο για βραχυπρόθεσμο κερδοσκοπικό ράλι του ενιαίου νομίσματος.

Με τον επικεφαλής της κεντρικής τράπεζας της Ιρλανδίας να θεωρεί «αναπόφευκτη» την στήριξη της χώρας από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο κάνοντας μάλιστα λόγο για «ένα μεγάλο δάνειο αξίας δεκάδων δισεκατομμυρίων ευρώ», ανατρέπεται – προσωρινά έστω – η κατάσταση στην αγορά συναλλάγματος και η πτωτική πορεία του ευρώ.

Έναντι του αμερικανικού νομίσματος το ευρώ διαπραγματεύεται στα 1,3654 δολ. Επισημαίνεται ότι την Τρίτη είχε υποχωρήσει σε χαμηλό 7 εβδομάδων αγγίζοντας τα 1,3446 δολ.

Αρκετοί αναλυτές ωστόσο, χαρακτηρίζουν παροδική ανάπαυλα την τρέχουσα ανοδική πορεία του ενιαίου νομίσματος. "Εκτιμούμε ότι πρόκειται για ένα βραχυπρόθεσμο κερδοσκοπικό ράλι στο ευρώ που καθοδηγείται από τον χαμηλό πληθωρισμό των ΗΠΑ και την αισιοδοξία για την Ιρλανδία" αναφέρει ο Manuel Oliveri της UBS και συμπληρώνει: "Υπάρχουν άλλοι παράγοντες που στηρίζουν το δολάριο"

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v