Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Έντονες διακυμάνσεις στην αγορά συναλλάγματος

Η φήμη  περί επικείμενης διάσωσης της Ιρλανδίας από την ερχόμενη εβδομάδα, προκάλεσε έντονες διακυμάνσεις στην αγορά συναλλάγματος. Σταθεροποίηση στα $1,3670 μετά τις διαψεύσεις από ΔΝΤ και κυβέρνηση Δουβλίνου.

Έντονες διακυμάνσεις καταγράφει η συναλλαγματική ισοτιμία του ευρώ, ενόσω στην αγορά κυκλοφορούν αντικρουόμενες ειδήσεις – φήμες ως προς τα προβλήματα της ιρλανδικής οικονομίας και το ενδεχόμενο διάσωσης της Ιρλανδίας, ακόμη και την επόμενη εβδομάδα.

Το ενιαίο νόμισμα, δέχθηκε έντονες πιέσεις, ακόμη και στα $1,3590, ενόσω και τα ιρλαδνικά spread ακολουθούσαν ανοδική πορεία.

Λίγο αργότερα ωστόσο, το κλίμα άλλαξε, με το ευρώ να ανακάμπτει πάνω από τα $1,37. «Αμερικανικό think-tank αναφέρει πως θα υπάρξει διάσωση της Ιρλανδίας την επόμενη εβδομάδα» αναφέρει trader της αγοράς συναλλάγματος όπως μεταδίδει το Reuters εξηγώντας τις εξελίξεις στην αγορά συναλλάγματος.

Οι φήμες για επικείμενη διάσωση της ιρλανδικής οικονομίας ήταν τόσο έντονες, που ανάγκασαν το υπουργείο Οικονομικών του Δουβλίνου να προβεί σε ανακοίνωση διάψευσης, ενώ και ο επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Dominique Strauss Kahn αποσαφήνισε πως δεν είχε καμία επαφή με την ιρλανδική πλευρά τις τελευταίες ημέρες. Μετά και από αυτές τις διαψεύσεις, το ευρώ φαίνεται να έχει σταθεροποιηθεί στα $1,3670

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v