Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κάτω από τα $1,36 το ευρώ

Συνεχίζεται η πτωτική πορεία του ευρώ, κάτω από τα $1,36, καθώς εντείνονται οι ανησυχίες για την ιρλανδική κρίση χρέους. Το 51% των επενδυτών θεωρεί πιθανή την ιρλανδική χρεοκοπία σύμφωνα με δημοσκόπηση του Bloomberg.

Έντονες απώλειες καταγράφει και σήμερα το ευρώ καθώς στην πρώτη γραμμή της επικαιρότητας βρίσκεται η περίπτωση της Ιρλανδίας και η έκτακτη συνάντηση των ηγετών Βρετανίας, Γαλλίας και Γερμανίας στο πλαίσιο της G20 με μοναδικό θέμα στην ατζέντα, την εκτίναξη των spread των ιρλανδικών ομολόγων.

Το ενιαίο νόμισμα, προσωρινά βρέθηκε κάτω από τα $1,36 αγγίζοντας τα $1,3590, ενώ διαπραγματεύεται στα 1,3626 δολ., καθώς παγκόσμια δημοσκόπηση του πρακτορείου Bloomberg σε επενδυτές καταλήγει στο συμπέρασμα πως η κρατούσα άποψη είναι ότι το Δουβλίνο θα ακολουθήσει τον δρόμο της Αθήνας προσφεύγοντας στον ευρωπαϊκό μηχανισμό στήριξης. Συγκεκριμένα, το 51% των ερωτηθέντων θεωρεί πιθανό το ενδεχόμενο ιρλανδικής χρεοκοπίας.

Τα spread των ιρλανδικών ομολόγων εκτινάχθηκαν χθες σε νέο ρεκόρ,
ενώ η απόδοση των 10ετών τίτλων ενισχύθηκε κατά 31 μονάδες βάσης στο 9,07%.

«Ο αντίκτυπος των ανησυχιών για τα ομόλογα της περιφέρειας της ευρωζώνης διαχέεται στις ευρωπαϊκές αγορές και μειώνει την διάθεση ανάληψης επενδυτικού κινδύνου» εξηγεί ο Mitul Kotecha της Credit Agricole και συμπληρώνει: «Το ευρώ είναι το πρώτο θύμα αυτής της τάσης, με απώλειες έναντι του δολαρίου και έναντι άλλων νομισμάτων»

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v